Gateste si zambeste. Bomboane zapacite… cu banana!

- Fotor 1448179971726362 1024x576

Pai sa incepem saptamana bine, zic. Asa ca mi-am propus sa ma indulcesc putin, dar sa nu fie ceva „obscen de dulce”. Asa ca am zis sa fac niste bomboane altfel. Le-am spus: bomboane zapacite… cu banana! De ce? Sunt asa haioase, colorate, dulci, dar nu foarte calorice. Parca sunt puse pe sotii.- Fotor 144818023116553

Ce ingrediente iti trebuie?

  • Banane
  • Fulgi de nuca de cocos
  • Bombonele cip sau alte ornamente pentru prajituri
  • Ciocolata, tablete sau fulgi- Fotor 144818020066577

Cum se prepara?

Pasul 1- Taie bananele in rondele cu latimea de 2 cm. Bananele sa nu fie excesiv de coapte, ar fi prea moi pentru acest gen de „bomboane”.- Fotor 144818015957425

Pasul 2- Inmoaie ciocolata pana se face ca o pasta. Poti sa pui si un cub de unt, ca sa se topeasca mai usor. Lasati focul cat de mic, sa nu se lipeasca ciocolata de oala. Daca te grabesti, cum am facut eu, ai sa-ti blestemi zilele frecand oala.:)))

- Fotor 144818010245885

Pasul 3- Pregateste doua castroane. Unul cu fulgi de nuca de cocos, celalalt cu bomboane cip. Evident, poti alege sa ornezi cu alune, fistic, etc. Ce vrea sufletul tau, fii creativ!

Pasul 4- Ia o bucata de banana, tavaleste-o prin pasta de ciocolata si apoi arunc-o intr-unul din castroane. Roteste castronul astfel incat toata banana sa fie acoperita cu nuca de cocos/ cips. Ea e lipicioasa oricum, deci se va „imbraca” rapid.- Fotor 144818005397595

Pasul 5- Scoate „bomboana” si pune-o pe o farfurie. Cand ai terminat rondelele, da-le la frigider macar 10 minute.

Gata, ai facut „bomboane” zapacite cu banana! Pofta buna!

- Fotor 1448179971726361


 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.