Gateste si Zambeste! Ciocanele picante …cu seminte de dovleac si norisor de smantana.

- 12026557 10206349068940513 1990393479 n1

Si cum calatorului ii sta bine cu drumul, m-am tot plimbat! Am degustat (in Grecia) de la fructe de mare, la souvlaki, gyros, salata, dulciuri sau paine cu ananas. Am adunat in tolba o multime de retete de facut acasa. De la teorie la practica e insa drum lung.  Asadar,  intrebarea era cine face ASTAZI ceva de mancare? Da, azi…in ultima zi de vacanta. Eu? Pfff…. Si pentru ca n-aveam chef de ciorbe si alte mancaruri complicate, am dat iama in pesmet si boia iute! Sa te piste la limba! A iesit ceva greu de descris in cuvinte! Ciocanele picante …cu seminte de dovleac  si norisor de smantana!- 12026557 10206349068940513 1990393479 n Pai nu v-am spus eu ca imi plac aripioarele picante de la KFC? Stiu, rusine sa imi fie. Si totusi, daca e sa nu fim ipocriti…ne plac. Asa picante si crocante! Ca sa  fiu totusi ceva mai atenta la sanatate si silueta, am ales o varianta fara ulei. Asa ca luati-va inima in dinti si spalati ciocanelele de pui, scoateti si pielitele si atentie la penele mici ramase. Eliminati-le! Fie in apa fiarta si jumulite , fie parlite la flacara aragazului. Dupa ce ati dezbracat puiul de tot, luati aminte. Cat puiul sade linistit, luati un castron puneti ceva mai mult de jumatate din punga de pesmet. - 11997443 10206348544607405 1709885110 n Puneti boia iute( initial am pus o lingura…dar am mai adaugat inca jumatate), sare sau alte condimente dupa cum va place. Eu le-am vrut mai simple. Sa simt gustul ala de pui fraged cu boia picanta si pesmet. Taci, imi ploua in gura! Aruncati si seminte de dovleac in castron. Nu va zagarciti! Acum, lasati si pesmetul sa stea in lumea lui si luati sase oua. Bateti-le putin si mai aruncati si peste ele putina sare si boia iute. - 11997521 10206348544527403 2058968107 nCe nu se prinde din pesmet,  sa se adauge din oua. Acum e mopmentul sa pregatiti tava unsa cu ulei si …cu Dumnezeu inainte!

Luati bucata de pui, udati-o cu apa si mai apoi dati-o prin pesmet, ou si iar pesmet. Pana prinde o hainuta crocanta. Acum e momentul sa o puneti sa „doarma” putin, in tava. Si tot asa pana la victoria finala!- 11997861 10206348543967389 1877349687 n

Bagati la cuptor pret de o ora. Sincera sa fiu eu nu le-as mai intoarce de pe o parte pe alta. Asa ar trebui, dar trebuie facuta operatiunea cu foarte multa atentie sa nu dezlipiti pesmetul. Ca puiul sa fie facut pe interior, mie mi-a luat cam o ora, la foc mediu. la final am desenat un norisor din smantan, asa pentru ca gustul sa fie complet! Gateste si Zambeste!- 12026557 10206349068940513 1990393479 n1- 11997848 10206349068860511 692580680 n- 12021823 10206349068700507 1605709111 n

 

vezi si alte retete aici: # ZeiceascainBucatarie

Live & Believe

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.