Gateste si Zambeste. Macarooons!

- macaron lesson 41 1024x683

Stiti deja despre pofta de dulciuri marca Zeicescu. Clasica. Nu ma dezic de ea, doar o tin la distanta. Asa e mai bine, cCe nu te omora, te intareste! Ma intreba cineva cum fac de nu ma ingras. Pai ma ingras cand mananc, dupa care nu mai mananc si slabesc. Ha!  Oricum, mai mult scriu despre dulciuri decat mananc. Pentru ca vine weekendul m-am gandit sa imi fac de treaba. Cel mai mult imi place sa fac dulciuri, sunt asa colorate si parca te simti un pic artist. Am mai multe variante…salam de biscuiti, macarons sau  crema de zahar ars! Toatea in varianta dietetica. Pfff, asta da provocare!  Asa ca daca m-a ajutat Dumnezeu sa am un var specialist, am aruncat un ochi la el in Academia Culinara.  Si am gasit la el in retete ….macaronsssss! Varianta clasica!- macaronsfoto: dietimes.com

Ce ingrediente ai nevoie?

  • 100 gr albus de ou (vechi de o zi)
  • 100 gr faina de migdale
  • 180 gr zahar pudra
  • 40 gr zahar tos
  • 150 gr crema de unt sarat (vezi reteta)

Cum se prepara?

ATENTIE! Foarte important, pentru reusita sigura , a unui macaron, toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Albusul de ou, trebuie separat cel putin cu o zi inainte si tinut la frigider. Se scoate din frigider cu o ora inainte.
  • Intr-un robot de bucatarie, procesati faina de migdale si zaharul pudra pentru 5 minute, pentru a usura cernerea prin sita. Dupa procesare cerneti amestecul prin sita si puneti deoparte.
  • Bateti bine albusul intr-un bol de metal. Cand albusul este aproape batut, adica are o textura ferma si varfurile formate, nu se lasa, adaugati treptat zaharul tos, in timp ce bateti. V-a rezulta o textura ferma si usor lucioasa. Imediat dupa ce a-ti batut albusul, trebuie sa aveti pregatit deja amestecul de zahar pudra si faina de migdale. Daca albusul intra in repaus, acesta din cauza aerului format in timpul baterii, se ”bureteste” , adica capata o textura asemanatoare buretelui.
  • Cu miscari incete adaugati cate o treime din ingredientele uscate, amestecand pana la incorporare, dupa fiecare adaugare. In cele din urma, compozitia dumneavoastra, v-a avea o textura pastoasa si lucioasa.
  • Imediat, umpleti cu compozitie, un pos cu dui (dimensiunea duiului din aceasta reteta este de 10mm). Tapetati o tava de aragaz cat mai plata (fara margini foarte inalte) cu hartie de copt, silicon sau forma de silicon speciala pentru macarons. Prin strangeri usoare ale posului, formati macaron-sii la dimensiunea dorita. In general un macaron are diametrul de cca 4-5 cm inainte de coacere si 5-6 cm dupa coacere. Acestia cresc in inaltime si extrem de putin in diametru.
  • Lasati tava cu macarons la temperatura camerei cca 30-40 minute, sau pana cand macaronsii formeaza o crusta deasupra, care la atingerea usoara cu varful degetelor, nu se mai lipeste si nu ramane pe deget.
  • Intre timp preincalziti cuptorul la 150°C, fara ventilatie. Introduceti macaronsii la cuptor si coaceti-i cca 12-14 minute.
  • Lasati sa se raceasca in tava, dupa care ii dezlipiti usor.Umpleti macaronsii cu crema din reteta, cu ajutorul unui pos cu dui mic (5 mm).
  • Puteti umple aceste delicii cu crema de unt, ganaj de ciocolata alba sau neagra si alte creme delicioase.

Sursa: Academia Culinara

Nu stiu daca o sa am timp de Macarons, dar marturisesc….imi plac mult. Sunt asa vesele si colorate. Iar gustul….of, Doamne!

- macarons1

- macaron lesson 4 1024x683foto: pixelatedcrumb.com

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.