Gateste si Zambeste. Reteta copilariei, salam de biscuiti

- 12246672 922189751150529 1046278790546177602 n1
Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless
Copilaria este pagina noastra de start. Acolo se inregistreaza parte din lucrurile ce le vom purta cu noi,  o viata. De acolo am ramas cu doua mari placeri: salam de biscuiti si prajitura cartof. Ha!  Si cum ma uitam eu pe niste retete, vad pe Academia Culinara reteta de salam de biscuiti. Pai cum sa o ratez eu? Pai nu vine weekend-ul? Nu facem si noi ceva pentru suflet? Salamul de biscuiti, ala facut  cu suflet, cacao, esenta de rom si stafide moi. Oare v-am zis ca sunt la regim? :)))
Ce ingrediente ai nevoie?
  • 500 gr Biscuiti Populari , zdrobiti
  • 100 gr Rahat , cubulete mici
  • 200 gr Zahar tos
  • 40 gr Cacao
  • 150 gr Unt 82% sau Margarina
  • 3 Oua
  • 50 gr Nuca prajita si macinata
  • 50 gr Stafide
  • 10 ml Esenta de Rom
  • 50 ml Coniac
  • 100 gr Nuca de cocos
  • 200 ml Lapte gras
  • un praf mic de sare

- 12246672 922189751150529 1046278790546177602 n 450x300

Cum se prepara?
PASUL I  – Manual sau cu un robot tip blender rupem sau macinam 450 gr de biscuiti in bucati mici, de marimea unei monede de 50 de bani. Restul de biscuiti (50 gr), ii facem pesmet, daca am rupt biscuitii cu mana. Daca am folosit un robot de bucatarie, atunci cernem biscuitii, nemaifiind nevoie sa facem pesmet. Stafidele se pun in apa fierbinte in care am dizolvar doua linguri de zahar, pentru 15 minute, dupa care se storc.

PASUL II –  Intr-un vas punem la fiert laptele, untul, zaharul si sarea. Cand laptele da in clocot, reducem temperatura spre mic si adaugam cacaoa. Fierbem in clocote mici circa 5 minute, pana ce sosul se leaga un pic. Luam de pe foc si imediat adaugam ouale batute. Amastecam bine si punem vasul din nou la foc mic, amestecand continuu, pana ce sosul doar se incinge, nu clocoteste. Adaugam esenta de rom si coniacul. Luam de pe foc si asteptam , pana ce sosul este cald.- fkmf 2po9a996y0yv u7bp2 450x164

PASUL III – Amestecam sosul cald cu biscuitii, rahatul, nuca si stafidele. Nu amestecam prea mult, doarece totul va devenii o pasta si nu vom mai putea vedea textura biscuitelui atunci cand vom taia preparatul.
Intindem o bucata de folie de plastic pe masa, presaram folia cu nuca de cocos din belsug si punem de-a lungul foliei, jumatate din cantitatea de compozitie. Rulam incet folia si dam compozitiei o forma de sul. Sucim bine capetele foliei si tinem la frigider o zi. A doua zi, inlaturati folia de plastic si puteti felia salamul.

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.