OMS- Carnea procesata este cancerigena!

- sunca de curcan1
Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless

Ce mai mâncăm când nu știm care sunt alimentele periculoase? Intrebaera asta dă fiori oricărei gospodine care vrea să pună ceva sănătos pe masă. Carne procesata, E-uri, hormoni. Ce Dumnezeu sa mai mananci?Cum mulți dintre noi apreciem sandwich-urile făcute acasă, vă dăm o veste proastă. Organizația Mondială a Sănătății avertizează! Carnea procesata este cancerigenă!

- 754196l 320x320 b c39f4d13

Foto: eva.ro

Si colac peste pupaza, vine si comunicatul OMS. Carnea procesata, carnatii, mezelurile, sunca…provoaca, e bine sa stiti, CANCER de colon.  Asa ca ori renutam la mezeluri definitiv, ori le facem in casa. Carnatii pot sa fie facuti in casa, deci we are safe. Stie cineva cum sa faci mezeluri de casa? 

Am gasit pe DulciuriFeldeFel.ro o reteta care mi-a facut cu ochiul. Paatrama de curcan facuta in casa. Macar stim ca pastrama facuta in casa,  ca e o carne mai curata si deci ca este si sanatoasa. Asta daca nu vreti sa renuntati definitiv la sandwich-urile de dimineata. 

- sunca de curcan

Foto:dulciurifeldefel.ro

Ce ai nevoie?

  • 1 bucata de piept de curcan (am taiat o parte dintr-un piept de curcan extrem de generos, cca 400 grame)
  • 1 cana apa (sau supa daca aveti la dispozitie)
  • 4 linguri ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2 crengute de rozmarin
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurira cimbru uscat
  • 1/2 lingurita boabe de mustar
  • fulgi de ardei iute
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita enibahar
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingura sare

Cum se prepara?

- DSCN7558

Sursa: dulciurifeldefel.ro

„Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere.

Mai intai am legat bucata de carne cu ata alimentara dandu-i forma de sul. Se pune intr-un vas termorezistent,se adauga apa (sau supa), 2 linguri de ulei, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cateii de usturoi.

Se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la foc mediu.

Intre timp uleiul se amesteca cu fulgii de ardei iute, iar restul ingredientelor se piseaza sau se macina mare si se amesteca.

Se scoate carnea din tava, se unge cu ulei, apoi se tavaleste prin amestecul de condimente. Se pune din nou in tava (din care am scurs ce-a ramas in urma procesului de fierbere) si se da la cuptor la foc foarte mic, pentru 20-30 de minute. Carnea trebuie sa fie coapta dar nu uscata.”

Eu zic ca daca poftim, din cand in cand putem face reteta asta. Sa auzim de bine!

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.