Dulceaţă de coajă de pepene verde

pepene verde - media 2538 watermelon jam
Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless

Dulceaţă de coajă de pepene verde. Cel mai lucru pe care îl poţi face după ce ai consumat miezul de pepene verde este să nu arunci coajă şi să obţii o dulceaţă din ea. Este o reţeta uşor de pus în practică şi se face că orice dulceaţă. Mai exact, se folosesc cantităţile clasice: la 1 kilogram de coajă de pepene verde se pune 1 litru de apă şi 1 kg de zahăr şi zeamă de la o lămâie, plus o păstaie de vanilie că să fie aromată.

Mod de preparare:

  • Se taie partea lucioasă de la coajă de pepene, pentru că ea va rămâne tare oricât ai fierbe-o. Se taie cubuleţe coajă de pepene şi se pun la fiert timp de 30 de minute cu jumătate de litru de apă la foc mediu.
  • Separat se pune zahărul cu apă, zeamă de lămâie, păstaia de vanilie sau chiar zahăr vanilat şi se fierb împreună timp de 5 minute, apoi se adaugă cojile care au fiert separat şi se fierb împreună, timp de 40 de minute la foc mediu, fiind nevoie să se amestece mai des şi să se ia spumă.
  • După ce a fiert se lasă câteva ore bune la răcit, iar dacă siropul nu este suficient de legat se mai pune la fiert încă 10/15 minute şi gata se lasă la răcit, apoi se pune în borcane.
  • Dulceaţa de pepene verde se poate folosi la torturi, la clătite şi la orice altă reţeta de prajitura.

 

Vrei sa faci si un ceai din pepene verde? Uite cum:

 

foto: oversixty.com

 

Citeşte şi: S-a inventat îngheţata neagră

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.