Rețeta zilei – baba ganoush, aperitivul perfect!

baba ganoush - baba ganoush 3
Ingrijirea Pielii - Instantly Angeless

Rețeta zilei – baba ganoush, aperitivul perfect! Baba Ganoush este cel mai apreciat aperitiv din lumea arabă, un aperitiv care a câștigat foarte mulți fani și în Occident. Deloc greu de preparat, bun de servit rece:

Ingrediente pentru 4 porţii
Timp de preparare 1 oră, dificultate medie

– 2 vinete medii
– 1/2 linguriţă sare Castello
– 50ml suc de lămâie
– 40g tahini (pastă de susan) Mikado
– 5 căţei de usturoi tocaţi mărunt
– 30ml ulei de măsline Primadonna
– 50g iaurt natur în stil grecesc Pilos
– 3 linguri pătrunjel tocat
– un praf piper Kania

Mod preparare: 
Coacem vinetele în cuptor, pe plită sau la flacără deschisă, până coaja se inegreste şi miezul este moale. Dacă le coacem în cuptor, încingem cuptorul la 180 grade C , aşezăm vinetele în tava cuptorului, pe hârtie de copt şi le coacem 35-40 minute, întorcându-le de câteva ori. Odată vinetele coapte, le trecem pe sub jet de apă rece 1 minut, pentru a le curăţa mai uşor, apoi îndepărtăm coaja şi le scurgem foarte bine într-o sită.

Citește și: Cum prepari un hotdog cu înghețată?

Pasăm vinetele şi le amestecăm cu restul ingredientelor. Puteţi amesteca şi în blender, folosind lama de plastic, cea care nu taie, pentru a nu obţine o consistentă prea fină.

Servim Baba Ganoush alături de lipie, crackers Certossa sau felii integrale Rivercote.

Sursă rețetă: hotnews.ro

baba ganoush - ciorba de fasole boabe cu tarhon 1 22eeed429e4493 150x150Citeste si: Rețeta zilei – ciorbă de fasole cu tarhon

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.