Rețeta zilei – Bărcuțe cu ciocolată şi nuci pecan

barcute

Rețeta zilei – Bărcuțe cu ciocolată şi nuci pecan. O rețetă la îndemâna oricui și care oferă un desert delicios, pe placul tuturor.

Pentru 6 bărcuţe:

  • preparare 15 min -coacere 10-15 min
  • refrigerare 2 h şi 30 min

Ingrediente:

  • puţin unt nesărat pentru ungerea formelor;
  • 250 g aluat fraged cumpărat sau făcut acasă;
  • 175 g ciocolată;
  • 200 ml frişcă lichidă;
  • un pachet de zahăr vanilat;
  • 18 nuci pecan;

Preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 200 C. Ungeti formele pentru bărcuţe cu unt şi căptuşiţi-le cu aluat fraged. Intepati aluatul din loc în loc cu o furculiţa, apoi daţi la cuptor timp de 10-15 minute.

2. Topiţi ciocolată la bain-marie, apoi adăugaţi frişcă lichidă şi zahărul vanilat. Cu ajutorul unei spatule, amestecaţi până când compoziţia devine omogenă şi cremoasa.

3. Tăiaţi mare 12 nuci pecan şi puneţi-le pe fundul aluatului fraged. Acoperiţi compoziţia cu ciocolată şi aşezaţi pe fiecare formă câte o nuca pecan întreagă.

4. Lăsaţi să se răcească 30 de minute la temperatura camerei şi păstraţi la frigider cel puţin două ore înainte de servire.

Sursă foto: http://www.stelaprod.ro

bărcuțe - negresenucipecanCiteste si: Rețeta zilei – Negrese cu ciocolată și praline!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.