Rețeta zilei – chiftele de pește!

chiftele - chiftelute peste

Rețeta zilei – chiftele de pește! O combinație excepțională, care face din aceste chiftele un deliciu culinar care va satisface orice gurmand.

Ingrediente:

4 felii mari de pâine, fără coji
1/3 cană lapte
1 kg fileu de peşte cu carne albă, tocat
1 ceapă mică
3 linguri mărar proaspăt, tocat
2 linguriţe sare
piper negru proaspăt măcinat
1 lingură zeamă de lămâie
1 cană de făină
60g unt
4 linguri ulei vegetal
dressing de muştar

Mod de preparare

Se înmoaie pâinea în lapte timp de 2 minute. Se stoarce şi se sfărâmă cu o furculiţă. Se rade ceapa direct în castron (ca se păstreze sucul). Se adaugă pâinea, zeama de lămâie, sare, piper, mărar şi peştele tocat. Se amestecă bine cu mâinile.

Se formează chiftele de 7-8 cm diametru şi 1 cm grosime. Se aşează pe o tavă şi se refrigerează 20 de minute.
Se încinge uleiul într-o tigaie, chiftelele se tăvălesc prin făină, se scutură de excesul depus şi se pun în tigaie, în aşa fel încât nu se atingă. Se prăjesc 3 minute pe fiecare parte apoi se scot şi se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hârtie.
Se servesc cu dressing de muştar.

Sursă foto: retete-mancare.com

Sursă rețetă: rețetazilei.ro

chiftele - clatitele reginei elisabeta 150x150Citeste si: Rețeta zilei – clătitele Reginei Elisabeta

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.