Rețeta zilei – fasole cu ciolan, tradiția de Ziua României!

rețeta - fasole cu ciolan pub 14 1024x685

Rețeta zilei – fasole cu ciolan, tradiția de Ziua României! Când spui 1 decembrie, Ziua Națională a României, automat gândul te duce la cazanele din armată în care se fierbe cea mai bună fasole cu ciolan. Pentru cei care vor să încerce rețeta azi, acasă, vă ajutăm și noi:

Ingrediente: 

  • 500 g de fasole
  • 300 g de bulion
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2 ciolane de curcan
  • 2 foi de dafin
  • 1 bucată țelină
  • 1 păstârnac
  • 2 morcovi (unul întreg și unul ras)
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • 1 crenguță de cimbru
  • 1 ardei tocat mărunt
  • sare
  • piper

Citește și: Rețeta zilei – Ciorba de burtă, mâncarea preferată a românilor!

Mod preparare:

Lăsăm fasolea la înmuiat peste noapte, apoi o opărim de 3 ori, proces care nu ar trebui să ne ia, dacă fasolea este de bună calitate, mai mult de o oră, o oră și jumătate. Fierbem separat și ciolanul, preț de o jumătate de oră, o oră. Adăugăm piper, dafin și cimbru uscat.

După ce au fiert separat, punem ciolanul și fasolea în aceeași oală, adăugăm restul de ingrediente și le lăsăm să fiarbă împreună până se amestecă ingredientele și gusturile. Negreșit fasolea cu ciolan se servește fierbinte, alături de niște murături ca la mama acasă și, de ce nu, un pahar de țuică. La mulți ani, România!

Sursă rețetă și foto: Jamilacuisine.ro

rețeta - Screenshot 4 150x150Citește și: Rețeta zilei – trandafiri din lasagna

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.