De ce e bine să pui suc de roşii în mâncărurile cu carne

Vă plac sosurile albe la mâncare? Foarte bine, sunt întradevăr foarte gustoase. Din când în când ar fi bine să mai schimbi meniul și să o virezi spre sucul de roșii. Mâncărurile cu suc de roșii nu doar că sunt foarte gustoase, dar arată senzațional. Și nu e vorba doar de asta, sucul de roșii este minunat și când vine vorba de sănătate.  De ce e bine să pui suc de roşii în mâncărurile cu carne

Este vorba despre fier, element care se găseşte atât în frunze verzi precum salata şi spanacul, cât şi în cărnuri, cu cât acestea sunt mai roşii, cu atât conţinutul lor de fier este mai mare.

Deşi plantele au mult fier, organismul uman nu-l poate absorbi la fel de bine cum o face din produsele de origine animală. În cifre, absorbţia fierului din carne este de 3 ori mai bună decât cea din plante, potrivit nutriţionistei Mihaela Bilic.

Fierul se găseşte în carnea roşie, în ficat, dar şi în peşte şi fructe de mare. Plantele campioane la conţinutul de fier sunt spanacul, broccoli, cerealele integrale, fasolea, ciocolata, fructele uscate, nucile şi seminţele.

Astfel, dacă ai o dietă preponderent vegetariană, nu uita să asezonezi din belşug salatele cu lămâie. Iar dacă preferi carnea în alimentaţie, adaosurile de suc de roşii în fripturi sau tocăniţe va asigură o mai bună asimilare a fierului, care se absoarbe mai bine într-un mediul acid, mai spune nutritionista.

Citeste continuarea aici: Unica.md

foto: uprootkitchen.com

suc de roşii - Pizza DIETETIC  2Citeste si: Pizza de casă cu doar 55 ron

Ai si tu o reteta pe care vrei sa o faci cunoscuta? Trimite-o la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE –  Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.