Uite de ce ar trebui sa o lasi mai moale cu COVRIGII!

regal-sunca-mozarela1

Aș vrea să mă las,  dar nu pot. Așa arată ispita mea de dimineață. Un covrig cu șuncă&cașcaval și parcă cele două ore în traficul bucureștean sună mai bine. Mi-e poftă de ei, deși parcă simt cum se depun … pe ici, pe colo! De ce să nu recunosc, suntem la fel, ne plac covrigii. Am tot auzit că nu sunt buni, așa că am zis să verific, să vorbesc cu un specialist,măcar să știm cum stăm. Uite de ce ce ar trebui să o lași mai moale cu COVRIGII.Sunt sau nu periculoși COVRIGII? - regal sunca mozarela1

foto: regalpan.ro

Sunt sau nu dăunători COVRIGII? In „ancheta” mea culinară mi-a dat o mână de ajutor și doctorul nutriționist –  Maria Varga.

 

Sunt sau nu periculoși COVRIGII? - 886756 366940386785874 754767346 oMaria Varga: Daca stau să mă gândesc că un covrig este făcut din făină albă, zahăr, sare iodata, ulei rafinat şi sodă caustică … păi nu văd nici un beneficiu pentru care aş supune corpul meu unui calvar. Ce înseamnă calvar?

  • FĂINA ALBĂ- calorii goale, doar îngraşă, NU hrănesc, epuizează pancreasul, duce în timp la obezitate şi diabet, creează mucus şi o stare de inflamaţie care va duce în timp la diferite alergii
  • ZAHĂR – singurA sursă de hrană pentru celulele canceroase, dezechilibrează flora bacteriană, candidoza, epuizează pancreasul, duce în timp la obezitate şi diabet, scade sistemul imunitar în 15 minute de la ingerare
  • SARE IODATĂ – dezechilibrează hormonii tiroidieni
  • ULEI RAFINAT – adică un alt fel de plastic, iar tubul nostru digestiv nu poate digera decât alimente care există în mod natural în natură, intoxică ficatul, se depune pe vasele de sânge şi în celula adipoasă, ne dezechilibrează hormonal
  •  CRENVUȘTI SAU ȘUNCĂ –  concentrat de zgarciuni, oase şi tendoane, cu slănină, multă sare, soia modificată genetic şi câte E-uri care să mascheze gustul îngrozitor al ingredientelor de dinainte,  obţinem un „super produs” numai bun pentru îmbogăţit buzunarele fabricanţilor, dar şi de sărăcit propriul meu corp de nutrienţi valoroşi.Sunt sau nu periculoși COVRIGII? - covrigi

foto: doctorulzilei.ro

Ce se întâmplă când mâncăm COVRIGI? Sunt sau nu dăunători COVRIGII?

  • Senzația de sațietate – Mănânc covrigi, mă satur şi nu mai mănânc ceva cu adevărat hrănitor.
  • Digerarea covrigului – Ca să elimine corpul covrigul,  de obicei parţial sau prost digerat, face un efort, care îmi ia din energie şi îmi epuizează nutrienţii. Pentru ce aş aduce în corpul meu ceva care nu numai că nu îmi aduce nici un beneficu, ci dimpotrivă îmi împovărează corpul şi îl îmbolnăveşte?
  • Prețul de 1 leu – Suma derizorie de 1 leu, mă face să mă gândesc la prima mea facultate  – Știinţe Economice-  şi să fac un calcul rapid al producătorului care vrea să plătească şi personalul, contabilul, chiria, aprovizionarea pe lângă ingrediente, şi în final să-i rămână şi lui profit că doar nu face afaceri pentru a-i îmbogăţi pe alţii. Oare ce mai rămâne şi pentru corpul meu?
  • Câți bani dai la medic? Oare pentru 1 leu, eu câţi lei trebuie să dau înapoi în timp pe doctori, medicamente, spitale, cărţi …pentru a mă pune pe picioare la starea de sănătate pe care o aveau bunicii noştri care mâncau mâncare gătită de ei, din ingrediente integrale crescute în grădina şi bătătură lor şi de a căror longevitate se leagă mulţi, uitând câtă mişcare făceau, ce bine dormeau şi ce aer curat respirau.
  • Cât de des mănânci covrigi?  – Un covrig cu siguranţă că nu îmbolnăveşte! Hai să nu fim ignoranţi! Dacă cu toţii am mânca un covrig o dată pe an, nu ar mai există covrigăriile,  nu le-ar merita rulajul! Ne amăgim, crezând că mâncăm RAR. Nici nu a reţinut creierul nostru amintirile legate de covrigii cumpăraţi – SUNT UN OBICEI deja intrat în automatism. Spor la mâncat inteligent!

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.