Supa Aigo Bouido, tratament de noiembrie!

fkmf-6fi8z50ocfsm-b4mnc

Pe la ora asta mi se face pofta de o supa. Cum nu ma omor dupa ele, musai sa fie una deosebita. Norocul meu este ca am un verisor Master Chef, asa ca am preluat de la el (Academia Culinara) aceasta simpla reteta de supa altfel.  Daca am timp o testez cand ajung acasa. Ce m-a intrigat este numele . Ce gust are oare supa asta care se numeste AIGO BOUIDO. 

 

- fkmf 6fi8z50ocfsm b4mnc

Ce ai nevoie pentru supa AIGO BOUIDO?

  • 16 Catei de usturoi , curatati
  • 1,8 L Apa , sau supa de pui
  • 11 gr Sare
  • cateva boabe de piper , zdrobite
  • 2 Cuisoare
  • 2-3 frunze de salvie
  • un praf de cimbru uscat
  • o foaie de dafin
  • cateva fire de patrunjel , tocat marunt
  • 50 ml Ulei de masline
  • 20 gr Amidon
  • 150 gr Smantana lichida
  •  60 ml Ulei de masline
  • 60 gr Galbenus de ou (3 buc)
  • 8 felii de bagheta
  • 115 gr Cascaval sau Parmezan ras

Cum se prepara?

Opariti usturoiul si aruncati apa. Zdrobiti usturoiul. Puneti usturoiul, apa si restul de cundimente in cratita si fierbeti incet timp de 30 de minute. Condimentati dupa gust. Bateti galbenusurile de ou intr-un vas pe abur pentru un minut, pana cand acesta devine gros si lipicios. Picatura cu picatura, bateti peste galbenus uleiul de masline, pentru a face o maioneza usor lichida. Amestecati maioneza cu amidonul si smantana.

Vezi cum sa termini supa minune aici: Academia Culinara

PS: La cat usturoi are, e buna si pentru raceala! Pofta buna!

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.