Tartă cu banane caramelizate vs. Pandișpan scăldat în afine

tartă cu banane caramelizate - unnamed 1024x768

Tartă cu banane caramelizate vs. Pandișpan scăldat în afine. Vrei să faci ceva dulce, dar nu ai prea multe prin cămară. Uite o rețetă rapidă de tartă cu banane caramelizate sau pandișpan scăldat în afine. Amândouă se fac din același tip de cremă, așa că nu e cu supărare. Nu te ustură la buzunar și nici nu trebuie să te cheme  Mastechef ca să le faci. Ba mai mult, vei avea ocazia să dai start-ul unei competiții a gusturilor. Care e mai gustoasă? Tarta cu banane sau pandișpanul cu afine?

Citeste si: Rețeta zilei – Supă bulgărească

Ce ingrediente ai nevoie?

  • 5 ouă
  • făină 200g
  • zahăr 200g
  • ulei -4 linguri
  • zahăr vanilat – 1 plic
  • praf de copt –  o linguriță
  • afine
  • amaretto, după ochi
  • 2 banane

Se iau ouăle și se separă albușurile de gălbenușuri.  Ia mixerul și bate spumă albușurile, cu un praf de sare. Adaugă zahărul și mixează până se topește zahărul. Într-un alt castron mixează gălbenușurile cu uleiul și încorporează încet în spuma de albușuri. Adaugă arome după gust, eu am ales vanilie. Praful de copt se amestecă în făină și se pune încet peste crema obținută. Încorporează încet, tot cu mixerul, dar la o viteză mai redusă.

Citeste si: Mini Quiches cu șuncă și cașcaval

Ia formele, unge-le cu unt și presară făină, așa compoziția nu se lipește când o dai la cuptor.  Pune cremă,  cam trei sferturi, dar nu mai mult. O să se umfle prea tare în cuptor și va da pe dinfara formei. Dă formele la cuptor, cam 40 de minute, verifică cu un cuțit subțire sau o scobitoare, dacă s-a copt compoziția.

#Tips: Chiar dacă se umflă prea tare, lasă în cuptor și rezolvi forma prăjiturii când o scoți din cuptor.

În acest timp, pregătește două tigăi. Pune zahărul la topit și când s-a topit adaugă un cub de unt și puțină apă, cam 2 linguri, după ochi. Adaugă bananele și aruncă peste amaretto.  Aceeași procedură de flambare și pentru afine. Congelate fiind, afinele vor lăsa apă suplimentar, asa că dacă vrei sosul mai gros, pune puțină gelatină sau lasă mai mult la fiert.

tartă cu banane caramelizate - 17662968 283839265395933 7470315572316602368 n1 1024x768

Când sosurile sunt gata, ornează tartele cu fructe și toarnă puțin sos deasupra. Dacă forma e mai înaltă, ia un cuțit și fă o gaură în mijloc, pune acolo mai multe afine,cu tot cu sos. Ele vor colora prăjitura pe dinăuntru și va arăta ca un papanaș gustos.

Așadar, care credeți că e mai gustoasă? Cu bananae sau afine?

Hai, poftă bună!

tartă cu banane caramelizate - pasca fara aluat reteta 150x150Citeste si: Rețeta zilei – pască fără aluat

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.