Vreau o poveste, m-ai înțeles? Să fie în genul Pretty Woman!

Pretty Woman - akrep kad  n

Text de Ionut Iancu

Vreau o poveste, m-ai înțeles? Să fie în genul Pretty Woman!
Iubirea nu ar trebui să fie ceva complex. Nu e o chestie de rațiune, de calcule matematice, de analitică. E de suflet. Și despre suflet. Sau așa ar trebui să fie.

Dar, ca în tot ceea ce ține de natura noastră umană, ne place să complicăm, să dăm de greu, să ne ascundem prin peșteri ale sufletului, certându-l apoi pe cel de lângă noi că nu știe drumul spre inima noastră.
Iar voi, dragele mele, aveți un mare merit în terenul minat în care ne jucăm această poveste de iubire. Pentru că vă place să complicați totul, uneori până dincolo de limita în care, ca bărbat, ai putea să reziști. Pentru că, da, avem și noi o limită.
Nu de puține ori, ca bărbat, ești pus în fața următoarei probleme: femeia pe care o iubești, bâtând cu piciorul în podea, cu mâinile în șold, nervoasă, îți prezintă ultimatumul ei în jocul iubirii: „Vreau o poveste, m-ai înțeles? Să fie o poveste în genul Pretty Woman..sau măcar Sweet November.„ Și cum tu, ca bărbat, ești clar pe dinafară cu ideea de poveste de iubire, știut fiind faptul că tu ești un animal ce consumă bere și sex, dă-i fuga pe net și caută filmele respective să vezi ce și cum. Și să încerci să aplici ce vezi acolo, în relația ta.
Ori, dragele mele femei, dacă tot vreți o poveste, de ce nu vă implicați în construirea uneia de la zero. În loc să vă setați drept modele personaje din filme să fiți pur și simplu voi înșivă, naturale, puternice, uneori temătoare. Mereu gata să lupte pentru ce e al lor. Conștiente de coșurile de pe față, dar în același timp mândre de ochii voștri de feline ce și-au captivat prada. Atât de nemulțumite de trupul vostru, deși e suficient un zâmbet și un decolteu din care să tresară un sân nebunatic ca să faceți orice bărbat să se îndrăgostească de voi.
Iubesc o femeie. O fac din prima clipă în care am descoperit-o. E tot ce îmi doresc. Și încerc să îi spun și să îi arăt asta de fiecare dată. Iubirea este însă un joc în doi. Nu mă poți acuza pe mine ca bărbat că nu îți ofer o poveste, când tu nu știi decât să fugi din decor. Și apoi să strigi cât poți de tare că nu e scenariul mișto. Iubirea chiar ar trebui să fie mai mult de atât. Nu o poveste copiată, ci o poveste scrisă împreună zi de zi. Cu momentele ei bune și mai puțin bune. Cu dragoste. Cu îmbrățișări. Cu încrederea că partenerul tău e lângă tine mereu. Cu sex, mult sex. Sau în limita bunului simț )) Dar mai ales cu pagini ale unei cărți umplute mereu doar cu poveștile iubirii voastre. Nu cu cine știe ce copy paste nereușit.
Iubesc o femeie. Care își dorește o poveste. Iar ea este povestea mea cea mai frumoasă. Ea este culoarea din lumea mea cenușie. Oare i-ar ajunge doar povestea asta, să o scriem acum amândoi și să o citească o lume întreagă peste ani?
Dragi femei, nu mai complicați și voi iubirea inutil. E singurul nostru medicamet într-o lume atât de urâtă.

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.