Grăsimile TRANS – cele mai periculoase pentru sănătatea ta

Grăsimile TRANS - Gr  simile TRANS 2 956x1024

Grăsimile TRANS – cele mai periculoase pentru sănătatea ta. Grasimile trans sunt cunoscute si sub denumirea de acizi grasi trans si sunt obtinute prin hidrogenarea uleiului. Uleiul hidrogenat se transforma intr-o grasime solida cu proprietati chimice care permit alimententelor procesate o rezistenta mai mare in timp, situatie care convine de minune producatorilor de alimente procesate, scrie grasomega.ro

Medicii si specialistii in nutritie au parerea unanima ca grasimile trans sunt cele mai periculoase grasimi din alimentatie pentru sanatatea noastra. Din aceasta cauza companiile producatoare de astfel de alimente au fost obligate sa renunte la acest procedeu, insa grasimile trans nu au disparut cu totul din produsele pe care le gasim in magazine.

Acest tip de grasimi prezinta doua pericole majore: cresc nivelul colesterolului rau (LDL) din organism si in acelasi timp scad nivelul colesterolului bun (HDL). Daca nu stiati e bina sa aflati ca LDL-ul, colesterolul rau, este cunoscut si sub numele de ucigasul tacut. I se spune asa pentru ca nu da semne clare de boala decat atunci cand e prea tarziu si cand nu prea se mai poate repara mare lucru. Cand LDL-ul creste apar probleme serioase de sanatate ale inimii. La ora actuala bolile cardiace sunt cauza principala a deceselor pe plan mondial.

– Margarina – mult timp a fost folosita ca varianta mai sanatoasa a untului. E drept ca unele tipuri de margarina au in prezent continut mai mic de grasimi trans, in urma solicitarilor organizatiilor de sanatate;
– Smantana vegetala;
– Aluaturile congelate si semi-preparatele congelate;
– Aluatul de pizza;
– Cartofii prajiti de la fast-food, chiftelele de hamburgeri, puii pane din fast-food;
– Floricelele din pungile destinate prepararii la cuptorul cu microunde;
– Unele sortimente de biscuiti, prajituri, placinte si produse de patiserie;
– Napolitane, chipsuri, bomboane;
– Gogosile prajite si in general tot ce este prajit in restaurante si lanturi de fast-food;
– Ciocolata instant, cremele de cafea;
– Inghetata din comert, in special cele cu aroma de vanilie, caramel, cocos.

Grasimi trans exista in cantitati mai mici si in carnea de vita sau de miel, dar si in produsele lactate cu nivel ridicat de grasime.

Citeste continuarea pe: grasomega.ro

foto: sites.psu.edu

Grăsimile TRANS - Gr  simile trans 150x150Citeste si: FARFURIA care absoarbe CALORIILE

Ai și tu un sfat pentru amenajarea locuinței? Îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem și pe FACEBOOk. Dă-ne un LIKE –  Perfect Imperfect 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.