1 OCTOMBRIE – Ziua când sărbătorim muzica !

muzica - muzica naturii2 1024x683

1 OCTOMBRIE – Ziua când sărbătorim muzica ! Există o vorbă care îmi place foarte mult. Ea spune așa: „Când cuvintele nu se mai aud, vorbește muzica„. Și cât adevăr poate să zacă în această zicală. Fiecare din noi cred că am avut măcar un moment în viața noastră când ne-am izolat de toți, ne-am pus căștile pe urechi și ne-am vindecat rănile în sunet de muzică.

Muzica este, în ciuda diversității sale la nivel global, unul din acele lucruri care ne unește de fiecare dată. Deși sunt multe sunete din jurul nostru care ne creează disconfort, stres, muzica face exact opusul. Vindecă, iubește, dăruiește zâmbete și fericire. Inițiată la 1 octombrie 1975 de către muzicologul şi violonistul Yehudi Menuhin, Ziua Internațională a Muzicii a fost organizată pentru prima dată de Consiliul Internaţional al Muzicii, în conformitate cu rezoluția adoptată în cadrul Adunării Generale de la Lausanne, în 1973. Scopul acestei zile este încurajarea muzicienilor amatori și profesioniști să iasă în stradă şi organizarea de concerte gratuite cu scopul aducerii în faţa publicului diferite genuri muzicale.

Compozitori, interpreţi şi muzicologi de renume sunt invitaţi să vorbească despre importanţa muzicii şi locul ei în viaţa modernă. Sunt organizate întâlniri cu artişti, competiţii şi teste muzicale, expoziţii de instrumente muzicale, de înregistrări, fotografii, picturi, sculpturi, caricaturi şi afişe pe teme muzicale, concerte, programe de radio şi televiziune.

Jimi Hendrix: „Muzica nu minte. Dacă poate fi schimbat ceva în lume, acest lucru se poate întâmpla numai prin muzică„

Sursă foto: călătoriameamuzicală.wordpress.com

Citește continuarea pe TVR1.ro

muzica - Delia s Winter Wonderland poster 1 150x150Citeste si: „Delia’s Winter Wonderland“ – concert MAGIC de sărbători, marca DELIA

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.