Are 17 ani și vrea o OPERAȚIE ESTETICĂ. Vrea să semene cu o VEDETĂ

Are 17 ani și vrea o OPERAȚIE ESTETICĂ. Vrea să semene cu o VEDETĂ - plastic surgery 05 Rhytidoplasty

Despre operațiile estetice am mai vorbit. Unii m-au intrebat ce să facă dacă totuși își doresc să apeleze la o intervenție de înfrumusețare. Vrei neapărat să-ți faci o OPERAȚIE ESTETICĂ? Uite ce TREBUIE să știi. Am stat de vorbă cu un medic estetician și așa am aflat cât de greu este  să explici unei adolescente că trebuie să rămână NATURALĂ. Imaginează-ți că e copilul tău – are 17 ani și vrea o OPERAȚIE ESTETICĂ. Vrea să semene cu o VEDETĂ. Ce faci? 

Are 17 ani și vrea o OPERAȚIE ESTETICĂ. Vrea să semene cu o VEDETĂ - plastic surgery 05 Rhytidoplasty 450x542

foto: scoopempire.com

Are 17 ani și vrea o OPERAȚIE ESTETICĂ. Vrea să semene cu o VEDETĂ - 941121 536422086395652 1541202970 n 150x1501.Cum să facem ca unele fete / femei să nu îşi mai dorească să arate că nişte rațuști împăiate?

Silvia Stănculescu – În primul rând trebuie explicat faptul că mult mai mare nu înseamnă aproape niciodată mult mai frumos. Buzele trebuie să aibă un aspect natural, privitorul să nu poată realiza că sunt rezultatul unei intervenţii. Uneori nu se explică/ înţelege faptul că rezultatul trebuie să pară natural astfel încât pacienta să înţeleagă ceea ce se poate obţine pe baza „materialului clientei”.

  1. De când a devenit un păcat să fii NATURAL?

SS: Din punctul meu de vedere naturaleţea nu doar că nu este un păcat dar ar trebui să fie un scop. Să arătăm cât mai natural, cât mai firesc, cât mai bine. Privitorul să se întrebe fără a putea fi sigur de răspuns doar după o analiză vizuală, dacă este doar natură sau există şi corecţii.
3.Ai observat să existe un trend în materie de intervenții estetice?

Da, există un podium al tipului de intervenţii solicitate:

  • Intervenţii la nivelul sânilor –  mărire de sâni, micşorare de sâni, ridicare/ lifting de sâni
  • Lipoaspiratii
  • Rinoplastii
  1. Ai refuzat vreodată pe cineva care voia musai să se opereze? De ce?

Da, evident şi din mai multe motive: pacienţi care nu aveau indicaţie pentru tipul de intervenţie solicitată . Vă dau un exemplu: vrea sâni mai mari dar are deja cupa C, are 160 cm înălţime şi 50 de kg. E vorba de pacienţi care nu au așteptări realiste, pacienţi care sunt labili din punct de vedere psihologic.
5.Ce este cel mai greu pentru un medic estetician?

Să îi explice pacientului pe înţelesul lui maximul posibil pe care îl poate obţine după o anumită intervenţie astfel încât să se îmbunătăţească/ prezerve starea de sănătate şi rezultatul să fie cât mai natural. Faptul că trebuie să arate mai bine după o intervenţie şi nu să arate operat.

6.Avem o probma şi la nivel de medici? Este plină piaţă de „profesioniști” care îţi promit marea cu sarea.

Majoritatea nemulţumirilor pacienţilor se datorează mai mult unei comunicări deficitare decât unui act chirurgical discutabil. Reclama unui anume rezultat nu este mereu foarte corectă în ceea ce priveşte rezultatul.

Are 17 ani și vrea o OPERAȚIE ESTETICĂ. Vrea să semene cu o VEDETĂ - teens

foto: aestheticshub.com

7.Au venit la ţine adolescente dub 18 ani? Cu cine voiau să semene?

Da, am avut paciente de 17 ani. Faptul că vine cu o poză a unei celebrităţi poate fi obişnuit,  dar în urma discuţiei care are loc de faţă cu unul din părinţi ( pacienta nu este majoră ) dacă nu înţelege că rezultatul intervenţiei are că scop o îmbunătăţire a aspectului şi nu realizarea unei clone acea persoană nu-mi devine pacienta.
9. Ai avut pacienţi care îşi doreau o schimbare totală fionomie?

Da, dar în sensul în care îşi doreau să arate mult mai bine şi nu să fie de nerecunoscut. E important să te gândești bine înainte să apelezi la medic. Luarea deciziei de a suferi o intervenţie estetică trebuie să fie rezultatul unei gândiri judicioase, a unei informări foarte corecte şi a înţelegerii limitărilor organismului .

Multumesc, dr. Silvia Stanculescu!

Citeste si: De ce NU vreau să fiu femeia MAIMUŢĂ!

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.