2017, anul în care abuzurile asupra copiilor au explodat!

abuz - child 1439468 960 720

2017, anul în care abuzurile asupra copiilor au explodat! O statistică legată de numărul de apeluri la Telefonul Copilului face din anul 2017 anul cu cele mai multe abuzuri asupra copiilor, în creștere cu 24% față de anul 2016.

Anul 2017 a fost primul an în care cazuis­tica înregistrată de Asoci­aţia Telefonul Copilului indică abuzul emoţional drept principala formă de abuz asupra copilului (34,81%), urmat de negli­jare (30,52%) şi molestarea fizică (22,46%)”, arată o statistică realizată de Asociaţia Telefonul Copilului, care gestionează linia europeană de asistenţă pentru copii împreună cu Fundaţia Telekom România.

Numărul total de apeluri înregistrate la Telefonul Copilului a fost de 110.699, o creştere de 24,4% faţă de 2016 (aproape 90.000 de apeluri). Două treimi dintre copiii care au apelat linia telefonică spun că persoanele cu care discută despre problemele lor sunt din afara familiei, şi doar puţin peste 11% discută cu cei din familie (părinţi, rude, fraţi, surori).

Citește și: Femeile pot opri abuzurile

Asta s-ar putea explica şi prin faptul că mediul în care au avut loc abuzurile semnalate a fost, de cele mai multe ori, cel fami­lial (80,84%), urmat de spaţiul public (11,63%) şi mediul şcolar (4,90%). De asemenea, agresorii copiilor au fost: părinţii sau unul dintre părinţi (75%), un alt adult (8,36%) sau un alt copil (7,72%). Cele mai multe cazuri de abuzuri au fost înregistrate în judeţele: Vrancea, Constanţa, Teleorman, Vaslui, Buzau, Iaşi, Ilfov, Dolj, Neamţ, Bucureşti sector 2.

Pentru prima dată, în 2017 au fost şi copii care au solicitat consiliere juridică privind aspecte legate de familie: probleme legate de divorţul părinţilor, măsuri de combatere a violenţei în familie precum ordinul de protecţie şi ordinul de restricţie sau probleme legate de relaţiile extraconju­gale ale unuia dintre părinţi, potrivit reprezentanţilor orga­nizaţiei.

Sursă foto: Pixabay

Sursă știre: Jurnalul.ro

abuz - abuz emotional 90x90Citește și: Cum identificăm relaţiile cu abuz emoţional?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.