2018, te-am urât, recunosc!

2018 - emma

2018, te-am urât, recunosc! Au trecut șase luni din acest an nebun, unii ar zice că-i puțin, alții că-i prea mult. Am avut pe alocuri sentimentul că este cel mai greu an din viața mea, cel mai chinuitor, cel mai greu de înțeles și de dus. Și-am greșit! Niciun an nu m-a învățat mai multe lucruri despre mine și despre oameni.

Se spune că suferința te șlefuiește mai abitir decât orice etapă ferice, mare dreptate! Nimic din ceea ce ai trăit anul acesta, și sunt convinsă că a fost complicat pe alocuri și pentru tine, nimic nu a fost degeaba. În mintea noastră, uneori autosuficientă, e atât de mult loc pentru evoluție, lecții de viață și introspecție. Altfel nu am putea să ajungem la pasul cu adevărat important al vieții. Echilibrul. Când scriu, îmi sună în căști niște jazz și scriu despre sensul vieții. Credeai că îl știu? Habar nu am…și e foarte bine!

Uneori, ca să te rupi de propriile frici și blocaje în idei, chiar trebuie să ieși din zona de confort. Și dacă tu nu acționezi, Universul se descurcă și singur. Te face de vorbești singur, nu din cinism ci pentru că refuzi să integrezi în tine lecții de genul: acceptare, generozitate și mai puțin orgoliu, răbdare și mai puțină autosuficiență. Dar dacă tot suntem bipezi și putem să lăcrimăm la filme și la dramele altora, de ce nu ne ocupăm puțin și de dramele noastre din interior.

Citește și: Horoscop special – cupluri care își spun adio în vara 2018!

Se cere din când în când o curățenie generală, așa cât să fie clar că oricum nu știm nimic și că mergem cu viteză spre habar nu avem ce. Iar asta te face să fii în pace tu cu tine – Ce va fi …va fi, nu? Așa că ascultă-te, vezi ce vrei, vezi ce simți și dă-ți iubire. Ție, înainte de orice și oricine!
2018 m-a învățat că frica ne guvernează fără să ne dăm seama, problema e că mai mult ne ia…decât ne dă. Frica pentru mâine, frica de eșec, frică de singurătate, toate acestea ne fac să acționăm prudent, în rutină, dar ne suntem de fapt prizonieri …în noi.  Abia când începi să vezi prin haosul din tine, apare lumina! Ea e tot în tine, iar noi, toți oamenii, o căutăm! Așa că dragule biped, vremelnic pe lumea asta, lasă-ți garda jos măcar puțin și aruncă un ochi în tine. Tu ce vrei, ce simți, ce te doare? Răspunsurile nu vin ușor, ele vin cele mai adesea după multe zile de agonie și lacrimi, dar când ai început procesul de acceptare cu tine, abia atunci ai claritate…abia atunci ai echilibru. Și ce bine e!

Apropo de frică, sub toate formele ei, una din lecțiile de supraviețuire pe care am primit-o în viață s-a produs în finala Simonei Halep de la Roland Garros. Surprinzător, nu? N-am putut rezista să nu mă uit, știți asta. Setul doi și apoi finalul apoteotic, m-au făcut să plâng și să realizez că o dată ce îți învingi fricile, abia atunci ajungi la tine, ăla care ești, așa cum ești! O bună prietenă îmi zpune în timpul finalei: “Gândurile de -poate NU- se transformă invariabil în…Nu!” Boom! Cum sună asta!

Așa că – No fear – va fi cu siguranță un leitmotiv în viața mea, sper că și a ta! Îmi place să cred că aproape orice e posibil, dacă îți dorești foarte tare și mai ales dacă simți și crezi! Timpurile se schimbă, prieteni dragi, fiți flexibili, lăsați viața să vă ia prin surprindere, ea știe adesea ce e mai bine pentru noi! Așa că 2018, tare te-am urât! Acum însă îți mulțumesc că ești și că ai fost așa de greu. Simt că am devenit cu toții mai puternici, mai puțin pătrunși de propria vanitate și mai înțelepți! Restul se rezolvă!

Sursă foto: Iancu Ionuț

2018 - osteria 90x90Citește și: IMAGINEA ZILEI – Osteria Francescana, restaurantul anului 2018!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.