4 Sentimente care ne trag in JOS! Renunță la ELE

4 Sentimente care ne trag in JOS! Renunță la ELE - o SCARED WOMAN facebook 1024x683

4 Sentimente care ne trag in JOS!

În teorie viaţa pare simplă, iar dezvoltarea personală e floare la ureche – te culci inapt, te trezești apt.

În realitate, e treabă complicată. Suntem suma SENTIMENTELOR care ne pot trage în JOS. Azi vreau să vorbim despre rău, despre răul pe care ni-l facem singuri! V-aţi gândit vreodată care sunt trăirile noastre personale care nu ne lasă să mergem mai departe? „Deznădejdea este graniţa unde se întâlneşte într-o egală neputinţă furia unui egoism cuprins într-o lasă înfricoşare şi temeritatea unui spirit de o încăpăţânare orgolioasă.” Kierkegaard

4 Sentimente care ne trag in JOS! Renunță la ELE - 34526759 m e1453124006390 450x302

  • FRICA – Mi se pare, de departe, cel mai greu sentiment. E ca o ancoră care nu te lasă să înoți, ca o colivie, de care te lovești, când vrei să zbori. Fie că e vorba despre iubire ori locul de muncă, frica îţi fură din şanse, te face să rămâi mut când ai ceva de spus. Dacă aş putea inventa un medicament, aş breveta leacul împotriva fricii. Fabuloasa frică, cea care trece doar atunci când o ÎNFRUNȚI!  Îndărătnică trăire!
  • RUȘINEA  – Nu se naşte odată cu noi. Ea ne parvine, ca şi cum am fi cerut-o, prin educaţie, prin rigorile stupide ale societăţii civilizate. Ruşinea nu te omoară, dar te priponeşte într-un pătrat. Tristă poezie a omului limitat de propriile sentimente. În lumea în care trăim, ruşinea care nu e doar un strop de modestie, te face să pierzi startul. Ce faci că să scapi? Îți dai restart și scoți rușinea din sistemul de referință.
  • MÂNDRIA –  Facem ce facem şi ne înconjuram mai mult de mândrie decât de altceva. Ne place treaba asta, mândrie, orgoliu, ego. Şi starea astea de beatitudine, noi cu noi înşine, ne face să credem că facem paşi înainte. De fapt, suntem atât de departe de evoluţie, dar ne iubim prea tare ca să şi recunoaştem! Cum ar spune bătrânii, hai să lăsăm nasul mai jos, cât să vedem și realitatea din fața noastră.
  • ÎNCĂPĂȚÂNARE – Dacă ai avut nenorocul să te fi lovit natura cu o doză mai mare de încăpăţânare, nu e bine. Este trăsătură care te va bloca în poziţia lui Gică Contra. Preocupat prea tare de propria nevoie de a avea dreptate, vei realiza la un moment dat că nu ai mai făcut de ceva paşi importanți în plus. Nu te încăpățâna să crezi că tu ești buricul, calea și adevărul, viața are un straniu fel de a te aduce din nou cu picioarele pe pământ.

Citeste si: 2016 – Anul investițiilor în tine!

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.