5 OCTOMBRIE – Ziua Mondială a Educației !

ziua mondială a educației - dreamstimemaximum 26087855

5 OCTOMBRIEI – Ziua Mondială a Educației ! Imaginați-vă o lume fără profesori. Fără educatorii care să ne călăuzească primii pași spre descoperirea lumii acesteia incredibile. Fără acei dascăli pe care uneori i-am fi vrut oriunde altundeva, nu lângă noi, dar cărora, la un moment dat, vom ajunge să le datorăm tot ceea ce am reușit să devenim noi.

O țară fără educație solidă, o țară în care cadrele didactice nu sunt respectate, în care învățământul nu este prioritate 0, aceea țară este condamnată la regres, la involuție, la o mediocritate perpetuă. Ziua mondială a educației (Journée mondiale des enseignants / World Teachers’ Day), marcată în fiecare an la 5 octombrie, are ca temă, în 2016, „Să-i prețuim pe profesori, să le îmbunătățim statutul”, potrivit site-ului unesco.org. În acest an, Ziua mondială a educației se serbează pentru prima dată în cadrul unei noi agende mondiale, Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă (adoptată de ONU în septembrie 2015), care garantează o educație de calitate.

În același timp, în 2016, de Ziua educației, se marchează 50 de ani de la adoptarea Recomandării UNESCO și a Organizației Internaționale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice (1966). Astfel, tema din acest an reia principiile fundamentale ale Recomandării adoptate în urmă cu 50 de ani, punând totodată în evidență necesitatea de a acorda susținere profesorilor, în acord cu obiectivele dezvoltării durabile ale Agendei 2030 a ONU. Obiectivul numărul 4 dedicat educației vizează „asigurarea accesului la o educație de calitate pentru toți, în mod egal, precum și promovarea posibilităților de învățare pe tot parcursul vieții”.

Sursă foto: Pipo.ro

Citește continuarea pe Agerpres.ro

ziua mondială a educației - copil nervos 150x150Citeste si: NU NEGLIJAȚI simptomele de ADHD ale copiilor !

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.