8 martie – Ziua Internațională a Femeii: Egalitatea de gen, prioritară

8 martie - International Womens Day

8 martie – Ziua Internațională a Femeii: Egalitatea de gen, prioritară! 8 martie nu este doar despre mame. Nici măcar despre dificultatea în care se simt puși bărbații care trebuie să aleagă din nou flori, cadouri, modalități de a-și face fericite.

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, este un moment în care ne putem aduce aminte de femeile obișnuite, care au jucat un rol incredibil în societățile lor, care au schimbat istoria acelor țări. Cum se întâmplă, de atfel, cu viața fiecăruia dintre noi, odată ce o femeie decide să vină și să facă un pic de ordine.

Citește și: Demisionez din slujba de femeie!

Anul acesta, ONU a ales ca temă pentru 8 martie: Femeile și munca într-o lume în schimbare: 50 – 50 până în 2030„ Astfel, este adusă în prim plan Agenda 2030 și principalele ei obiective: egalitatea de gen și abilitatea tuturor femeilor și fetelor dar și asigurarea educației incluzive și de calitate și promovarea învățării pe tot parcursul vieții. Totodată, tema se va concentra pe noi angajamente în cadrul inițiativei ONU „UN Women’s Step It Up”, precum și asupra altor angajamente existente privind egalitatea între femei și bărbați, emanciparea femeilor și a drepturilor omului în cazul femeilor.

Lumea muncii se schimbă, cu implicații semnificative pentru femei. Pe de o parte, avem globalizarea, revoluția tehnologică și digitală și oportunitățile pe care le aduc, iar pe de altă parte, creșterea muncii informale, a mijloacelor de trai și a veniturilor instabile, noile politici fiscale și comerciale și impactul asupra mediului, iar toate acestea trebuie să fie abordată în contextul emancipării economice a femeilor, arată ONU. (sursă: Agerpres).

Ziua Internațională a Femeii este un eveniment celebrat la nivel global, încă din 28 februarie 1909, pentru a aminti lumii de greva din 1908 a muncitorilor din industria textilă din New York, manifestație contra condițiilor de muncă pentru femei.

Și România a stabilit, prin legea 22/2016, ca ziua de 8 martie (Ziua Femeii) dar și 19 noiembrie (Ziua Bărbatului) să poată fi sărbătorite prin manifestări și acțiuni publice.

Sursă foto: mycariboonow.com

8 martie - femeieinumbra 150x150Citeste si: Femeie. Astăzi, mâine și întotdeauna

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.