9/11. Cele 102 minute care au schimbat lumea! Galerie FOTO

9/11 - 2 1024x576
Galerie Foto

Autor: Andreea Panait

9/11. Cele 102 minute care au schimbat lumea! Galerie FOTO. Astăzi se împlinesc 15 ani de când atacul Turnurilor Gemene a devenit drama a 3000 de familii. Atunci, două avioane au lovit World Trade Center din New York, iar al treilea s-a izbit de o aripă a Pentagonului. Un al patrulea s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania după o revoltă a pasagerilor care au stricat filmul teroriştilor.

Bilanţul? Cutremurător. 2978 de morţi, doborâţi de acţiunea a 19 terorişti.

9/11 a devenit un punct de cotitură în istoria omenirii. Un coşmar rămas în memoria colectivă pe care nu doar America l-a trăit, ci noi toţi. Cel mai frumos lucru este că viaţa merge mai departe. New York continuă să se dezvolte şi centrul financiar este un succes. Zeci de mii de turişti vizitează zona zilnic, însumând 14,2 milioane de turişti doar anul trecut.

Totuşi la 15 ani după cel mai sângeros atac terorist, încă nu am găsit o strategie eficace de apărare în faţa unui duşman care nu se teme să fie distrus. Şi atunci mă întreb, cu ce am rămas după evenimentul care a marcat omenirea?

Suntem supuşi complexităţii riscului constant. Dacă în America anului 2001 un astfel de risc era o raritate, astăzi nu mai este. Panica, teama, ambele cauzate de un grup organizat reprezintă o preocupare generală în aproape orice colţ al lumii. Soluțiile nu au dat roade. În fiecare zi vedem la televizor încă un atentat. Începem să ne obișnuim. Ni s-a împietrit inima de frică…Spui Doamne ajută și pleci la drum prin lume. Oriunde ți se poate întâmpla ceva. Este clar că zilele ce vor urma trebui să fie despre  capacitatea noastră de adaptare, într-o lume bântuită încă de orgolii, atentate și turbulenţe. Banul să iasă. Pentru asta, unii ar sacrifica orice și pe oricine. Înclusiv pe noi. Așa că feriți-vă singuri, e mai înțelept!

Mulţi dintre noi vom păstra un moment de reculegere astăzi în memoria destinelor frânte atât de cinic. Să ne rugăm pentru ei, familiile și copiii lor. Ei  rămân singura noastră șansă reală!

foto: history.com / the guardian.com / time.com / news.com / businessinsider.com

9/11 - bilet de avion 1 150x150Citeste si: Nu mă mai înțeleg cu statul român de-o vreme. Nu-i cale de împăcare

Ai si tu un text despre povesti de viata cu copii, trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.