A 13-a zodie naște controverse? Ce spun astrologii

A 13-a zodie - Mitul Varsatorului si constelatia Varsatorului 1024x717

A 13-a zodie naște controverse? Ce spun astrologii. A revenit din nou știrea-bombă despre a 13-a zodie, care, după părerea unora ar da peste cap astrologia și ar infirma veridicitatea predicțiilor emise până acum. Să vedem cum stă situația defapt.

La origini zodiacul a fost clădit pe pe 18 constelații. Vorbim aici de astrologia siderală, care are ca obiect de studiu cerul natural și implicit constelațiile (formațiuni de stele). A se diferenția de astrologia tropicală, care a transformat cerul într-un cerc (reprezentare fictivă) și l-a divizat apoi în părți egale, părți cunoscute ca zodii. Constelațiile nu au aceeași mărime, pe când zodiile, da.

Zodiacul a fost produsul astronomiilor (la acele vremuri astrologia și astronomia formau o singură știință) babiloniene, asiriene și egiptene. Cea mai veche datare a acestui zodiac este undeva în jurul perioadei 1000 a.Chr.

Când grecii au preluat astrologia au reconfigurat-o conform standardelor de gândire contemporană. Astfel au redus semnele la 12 (numele lor coincide cu constelațiile aflate pe ecliptică = drumul parcurs de Soare), au transpus cerul în mod grafic, într-un cerc și au aplicat diviziuni specifice. Acestă schimbare a fost foarte lentă, nimeni nu a adoptat acest sistem din prima.

Orice schimbare are în componența sa rezistența, indiferent de domeniu, o dată depășită acestă rezistență se poate spune că schimbarea a avut succes. Acceptarea definitivă a noului sistem a avut loc în jurul anului 540 a.Chr. În acestă perioadă de aproximativ 500 de ani s-a tot testat noua metodă de practică și a fost validată în urma practicării efective.

Acum să privim asupra unui alt eveniment important în dezvoltarea cunoașterii astrologice, și anume, descoperirea planetelor trans-saturniene. Se cunoșteau doar cinci planete (Mercur, Marte, Venus, Jupiter și Saturn – acestea erau vizibile pe cer) și două Luminarii (Soarele și Luna – astrologii au făcut de la început distincția între planete și stele/sateliți, din comoditate termenul de planetă s-a extins și asupra Soarelui și Lunii), dar când au apărut și alți Aștri, respectiv Uranus (1781), Neptun (1846) și Pluto (1930) s-a produs o eroare.

Fiecare planetă avea în stăpânire două semne: Mercur (Gemeni și Fecioară), Marte (Berbec și Scorpion), Venus (Taur și Balanță), Jupiter (Săgetător și Pești), Saturn (Capricorn și Vărsător); deci nu mai era loc pentru cele trei „nou venite”. Pe de o partea mișcarea lentă a planetelor noi a pus o piedică în observarea concretă a fenomenelor, de exemplu: Pluto nici până acum nu a traversat tot zodiacul, deci în anumite semne nu știm cum acționează.
Logic că a avut loc rezistența, care încă mai există, dar cu timpul s-au stabilit câteva direcții. Uranus a intrat în legătură cu Vărsătorul, Neptun cu Peștii și Pluto cu Scorpionul. Rezistența continuă din cauza lipsei de observații practice și concrete, astfel încât să se definească coerent influența acestor planete, dar totuși lucrurile s-au stabilizat în mare parte.

Ei bine, acum avem o altă provocare, și anume, a 13-a zodie Ofiucus (Ophiuchus) – Purtătorul de Șarpe. În mod natural, ecliptica Soarelui s-a modificat în atâția mii de ani și acum atinge anumite constelații, printre care și Ofiucus. Deci prima vizată este astrologia siderală, care lucrează cu cerul propriu-zis. Astrologia tropicală aplică denumirile constelațiilor ecliptice, dar nu se raportează la ele, ci are porțiuni de cerc, de 30° fiecare, numite zodii, cum am precizat anterior. Deci în astrologia tropicală Ofiucus nu are cum să fie zodie, în schimb, astrologia siderală trebuie să aibă în vedere acestă schimbare.

Citeste continuarea aici: Astro Psi

Foto: diane.ro

A 13-a zodie - Mercur retrograd in Fecioara 1024x575 150x150Citeste si: Horoscop special: Cum îl SEDUCI în funcţie de zodie

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.