A murit Mitzura Arghezi

- astazi e ziua ta mitzura arghezi 184982901

Fiica poetului Tudor Arghezi, Mitzura, a murit marți, la vârsta de 90 de ani, a declarat criticul literar Eugen Simion, citat de Agerpres.

Mitzura Domnica Arghezi s-a născut la 10 decembrie 1924, la București. A fost aleasă de două ori în funcția de deputat, în legislaturile 1996 — 2000 și 2000 — 2004, pe listele Partidului România Mare. Între anii 2005 — 2010 a fost membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune din partea PRM.

De asemenea, Mitzura Arghezi este cunoscută și ca actriță. A jucat în peste 100 de piese de teatru și 18 filme. Fostul senator Marius Marinescu este de părere că prin moartea Mitzurei Arghezi se pierde legătura cu marii scriitori.- astazi e ziua ta mitzura arghezi 18498290

foto: jurnalul.ro

„Prin plecarea Mitzurei Arghezi, pierdem legătura cu marii noștri scriitori. Prin domnia sa aveam impresia că marele poet Tudor Arghezi trăiește. Așa îl percepeam cu toții”, a declarat pentru AGERPRES Marinescu, pentru care 2015 este „un an trist, un an nefast, de doliu național, în care cultura română a pierdut mari personalități precum Christine Valmy, Octavian Naghiu, Corneliu Vadim Tudor, Paula Iacob”.

El a spus că a luat parte alături de fiica marelui poet la numeroase acțiuni politice sau culturale.

„Am participat cu Mitzura Arghezi la multe acțiuni politice, de protecție a mediului și a animalelor. Mă suna tot timpul, în ultima perioadă, când nu mai era în politică și mă întreba de evenimentele politice sau culturale. Am fost și la Țebea cu domnia sa și la Mănăstirea Sfântului Andrei din Constanța”, a povestit Marius Marinescu.

Sursa: Jurnalistii.ro

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.