Majestatea Sa, Regele Mihai I, a plecat la Domnul!

Regele Mihai - regele mihai

Majestatea Sa, Regele Mihai I, a plecat la Domnul! O zi extrem de tristă pentru poporul român, care astăzi și-a pierdut și ultimul Rege, Majestatea Sa, Mihai I, încetând din viață la ora 13, la reședința sa din Elveția.

Comunicatul oficial al Casei Regale spune: ”Majestatea Sa, Regele Mihai I  a încetat din viață astăzi, 5 decembrie 2017, ora 13, ora României, la reședința sa privată din Elveția. La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală, Principesa Maria.

Citește și: REGINELE României. Povestea unor mari DOAMNE

În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară. În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în holul de onoare al Castelului Peleș iar apoi, pentru două zile, în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slijba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. La dorința Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta tradiția înaintașilor Majestății Sale Defuncte.

Începând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile. Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale”.

Sursă foto: Pinterest

Regele Mihai - regele 24 ianuarie 2016 150x150Citește și: IMAGINEA ZILEI – Ultima fotografie cu Regele Mihai!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.