FEMEILE se orientează spre Academia de POLIȚIE

Academia de POLIȚIE - Academia de POLI  IE

FEMEILE se orientează spre Academia de POLIȚIE. Cu ocazia concursului de admitere la Facultatea de Poliţie, am intrat din curiozitate pe site-ul oficial al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi am fost plăcut surprinsă să descopăr articole de încurajare, pont-uri despre cum să ai atitudinea potrivită în prag de examen,trucuri mentale care să ajute la studiu şi bareme care să menţină candidaţii informaţi. O atitudine încurajatoare pentru un proaspăt absolvent de liceu care se aruncă în mâinile societăţii.

Admiterea la Academia de Poliţie pentru Facultatea de Poliţie s-a făcut pe bază de concurs, 2132 de canditați pentru 191 de locuri disponibile, ceea ce înseamnă 11,16 candidaţi pentru un loc.

Concursul s-a desfăşurat în două etape, probele eliminatorii – contravizita medicală împreună cu verificarea aptitudinilor fizice şi proba de evaluare a cunoştinţelor.

Am aruncat un ochi pe rezultate, aproape 50% din candidaţii admişi sunt femei. Felicitări! Într-o lume a bărbaţilor, într-o meserie dominată ş de bărbaţi, aceste absolvente de liceu au reuşit să arate că pot.

De ce aleg femeile Academia de Poliţie?

  • Din dorinţa de a-şi demonstra că pot să își depăşească limitele
  • Din dorința de a avea o meserie cepresupune seriozitate și disciplină
  • Pentru siguranţa unui loc de muncă, într-o societate în permanentă schimbare
  • Pentru prestanța unei funcţii în uniformă, ceea ce impune respect şi autoritate

Multe dintre candidate nu sunt la prima încercare. Cu toate astea, nu s-au lăsat descurajate şi au revenit şi anul acesta mai pregătite pentru probele la care nu au excelat până acum.

Prima femeie poliţist din lume a fost numită în funcţie în Germania anului 1903. În România, titlul a fost acordat în anul 1951. Astăzi femeile se pregătesc cu mult curaj şi ambiţie pentru o astfel de meserie.

Văd zilnic femei care se descoperă pe sine, sunt conştiente de existenţa lor, cresc pe scara valorilor şi au un profil care reuşeşte să întregească zilnic calitatea de mamă, soţie şi iubită. Să fii femeie poliţist? O mână de fier în mănuşa de catifea! O meserie plină de provocări în care autocontrolul, disciplina şi autocunoaşterea dictează la fiecare pas.

Mă înclin în faţa femeilor care muncesc, se dedică, se implică şi dovedesc că pot deveni colege în lumea preponderent masculină a poliţiei.

Foto : staticflickr.com

Academia de POLIȚIE - b  rba  ii PRO  TI 150x150Citeste si: De ce nu îmi plac bărbații PROȘTI

Ai si tu o stire despre femei pe  care vrei sa o faci cunoscuta? Trimite-o la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE – Perfect Imperfect

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.