Acasă se trăieşte autentic, fără simandicoşenii şi artificii

acasă se trăieşte autentic - couple silhouette 1024x640
Text de Beatrice Holdon.  Acasă se trăieşte autentic, fără simandicoşenii şi artificii Unde?! Acasă. It’s about feelings şi parcă niciodată ca acum expresiilor acestea nu le-a fost menit să cuprindă pe de-a-ntregul tot ceea ce poate însemna acasă, pentru că aici cunoşti iubirea, iertarea şi generozitatea; înveţi despre disciplină, decenţă şi onestitate, despre bunul mers al lucrurilor, despre necazuri pe care le învingi prin sprijin reciproc, devotament, afecţiune şi solidaritate; afli despre particularităţi, compromisuri şi imperfecţiuni, le accepţi cu bunăvoinţă din respect pentru intimitatea fiecăruia şi dorinţa pentru echilibru, răbdător, pentru supremaţia păcii şi a fericirii. Acestea se nasc din neasemuita bucurie de a fi împreună.
Aici asimilezi în orice moment, fie că vrei sau nu vrei şi se fixează toate în câte un colţişor al fiinţei tale. Apoi, când nici nu te aştepţi, un gând ce te străfulgeră spre acasă te inundă cu duioşie la aducerea lui aminte, cu înţelepciunea din el sau…aşa ar trebui să fie.
Acasă se trăieşte autentic, fără simandicoşenii şi artificii. Familia te vrea puternic, investeşte în tine cu efort şi cu intenţii bune, sclipitoare, pe care le exprimă şi le manifestă cu abnegaţie. Totul e pe faţă, aşadar cu sinceritate, adevăr mai adevărat nu există.Familia te ştie fir cu fir, oscior cu oscior, cuvânt cu cuvânt, faptă cu faptă. Influenţele sunt de bun augur, niciodată nu te vei simţi dezamăgit.
Casa devine astfel un iglu cu pereţii lucioşi, bătătoriţi cu hotărâre ca să nu iasă căldura, prevăzut însă cu guri de aerisire din loc în loc, pentru a evita sufocarea; e spatiul în care micul gest capătă utilitate când prin el îngândurarea celorlalţi se preschimbă magic în surâs.Thats the way you really are….stângăciile sunt doar detalii fireşti ale farmecului tău personal, tachinările – dulci alinturi, iar calităţile îţi sunt recunoscute cu adoraţie.
Acasă eşti în culise, pregătindu-te de încercări, împărtăşind victorii sau trăgându-ţi sufletul după vreo mare înfrângere de pe scena spectacolului vieţii; aici ucizi din orgolii, corectezi din greşeli. După mustrări bune – ca în familie, în îmbrăţişarea caldă în care eşti cuprins, îţi recapeţi încrederea în ceea ce eşti şi ceea ce ştii că poţi, după ce alţii te – au făcut să te simţi poate neapreciat, nevrut, încolţit sau doborât. Cu putere din nou în aripi şi în gânduri, deschizi curajos porţile către lume.
Acasă e adăpostul unde iţi este permis oricând să baţi în retragere – ştii sigur că aici primeşti susţinere, it’s all about what matters to you sau…aşa ar trebui să fie. It’s about being calm and relaxed, insula pe care te bucuri din toată inima să o înfrumuseţezi. Dovedeşti simţ practic şi estetic pentru fiecare ungher, fără ezitări şi fără zgârcenii conferi ambientului confortul dorit, deşi nimeni din afara casei nu te-ar crede în stare de astfel de potriveli.
It’s  about soul, emani creativitate, adevărata ta esenţă pe care o manifeşti prin pasiuni şi talente explorându-ţi interiorul, descoperind plăcerile sufletului, ceea ce te alintă şi te binedispune. În ascunzişul acesta fascinant te arunci ca într-o cameră secretă, flămând de sublim, de libertate. E modalitatea  prin care îţi dedici efectiv timp, exprimându-te în tihnă, fără zor şi fără evaluări, fără rigori stupide care te fac să vezi viaţa uneori ca pe o luptă nedreaptă.
            Its about creating, şansa ta de a crea ceva unic şi indestructibil, de a deveni creatorul micului tău univers, al propriei familii. A promise is a promise – cuvântul dat îţi asigură strălucirea sau decăderea; garantează ataşament şi recunoştinţă prin ceea ce inspiri şi semeni: tandreţe şi ocrotire sau generează distanţe prin amărăciunea şi insecuritatea pe care le resimt cei care ar fi trebuit să te adore. Ceea ce faci devine remarcabil sau nu, iar tu capeţi însemnătatea unui model bun sau rău.
Implicat şi pe deplin responsabil, te vezi ţintuit în realitatea faptului că binele celor pe care îi ai în grijă rezidă din ecourile deciziilor tale. E o experienţă care îţi va schimba viaţa pentru totdeauna, surprins să afli în fiecare zi despre puterea inimaginabilă pe care o ai: găseşti soluţii, te adaptezi oricărei provocări şi faci toate acestea cu un singur gând în minte, acela de a-ţi menţine corabia îndreptată mereu spre tărâmuri fericite.
            Răsplata oricărei strădanii e starea de bunădispoziţie sau veselia din casă şi nu e rost de secrete şi nici de dureri prea mari  acolo unde există încredere. După bătălii în care restul lumii pare că ţi-a fost potrivnic, acasă e ceea ce–ţi rămâne când crezi că nu mai ai nimic sau…aşa ar trebui să fie.
Cât de bine ştim să ne bucurăm de ceea ce ne aparţine cu adevărat şi ar trebui să ne aducă cele mai de preţ amintiri şi împliniri?
Foto: enhancetheuk.org

acasă se trăieşte autentic - emma02mai 150x150Citește și: Iubirea este hoție

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKEPerfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.