Adevărata față a lui Liviu Dragnea

- dragnea mediafax foto andreea alexandru1

Text de Claudiu Popa

Prima zi cu noul PSD a fost la fel. Le fel ca ultima pentru vechea gardă, iar în ansamblu, ca fiecare din toate zilele ce au trecut şi care compun ultimii 6 ani, de când îi privesc pe social-democraţi. A fost o zi în care unul a arătat cât de mult îi place să fie şef, iar subalternii s-au ridicat nu mai mult de înălţimea cuvântului care în DEX înseamnă “persoană care lucrează sub ordinele altuia mai mare în grad” şi e sinonim cu “inferior.”

Unul singur s-a răzvrătit şi mi-a arătat cum e, de fapt, în PSD. Dar despre asta, la final. A fost o zi în care dirigintele, care nu vrea să fie diriginte, a dat teme pentru acasă. Tuturor legaţi ombilical de partid. Adică şi guvernului. Unul n-a scăpat. Liviu Dragnea a fost preşedinte, premier, lider, şef, stăpân. A fost dur, dar sever.- dragnea mediafax foto andreea alexandru

foto: mpinteractiv.ro

Urmăriţi-l pe noul preşedinte dezlănţuit:

1. Locoteneţilor: “Vreau să vă luaţi în serios funcțiile în care aţi fost aleşi. Nu aţi fost aleşi să fiţi şefi în partid, aţi fost aleşi să fiţi în prima linie. Vă rog ca până săptămâna viitoare să pregătiți câte un proiect politic pe care să îl prezentați în BPN.”

2. Miniştrii nu mai sunt ai lui Victor Ponta:“Ar trebui în perioada următoare, şi el (Victor Ponta – n.r.), şi noi, să ne gândim dacă este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbări în structura Executivului. Poate ca membri ai Guvernului sau poate ca secretari de stat. O analiză serioasă trebuie făcută. (…)”

3. Dedicaţie specială pentru ministrul Transporturilor: Să analizeze „ce se întâmplă la Tarom”, în condiţiile în care în ultima săptămână s-au „primit la partid foarte multe sesizări din rândul celor care lucrează acolo”. „Dacă ce a ajuns la noi e adevărat nu e în regulă deloc.” Deci Iulian Matache trebuie să se prezinte săptămâna viitoare la partid, la raport.

4. Şi tot săptămâna viitoare, Liviu Dragnea a promis că face public sondajul intern al PSD, acela în care membrii de partid, simpatizanţii şi românii de rând erau întrebaţi ce părere au despre PSD şi despre premierul Victor Ponta. Asta pentru că PSD şi România sunt totuşi, două realităţi diferite.

citeste continuarea pe Jurnalistii.ro

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.