Tablou al lui Adrian Ghenie a fost vândut cu 3.2 milioane de lire!

Adrian Ghenie - selfportraitasdarwin

Tablou al lui Adrian Ghenie a fost vândut cu 3.2 milioane de lire! Adrian Ghenie, pictor român, se poate considera unul din cei mai fericiți români în acest moment. Tabloul său, intitulat „Autoportret de Charles Darwin„, lucrat în tehnica uleiului pe pânză, de 2 metri lungime și lățime, a fost vândut, într-o licitație a casei Sotheby’s, cu 3.2 milioane de lire sterline.

Casa de licitații a oferit și explicații pentru prețul extraordinar al lucrării: „Self portrait Charles Darwin” marchează o piatră de hotar în portofoliul lui Ghenie. Creată în 2011, această e prima apariţie a lui Darwin în lucrările lui Ghenie: un focus tematic ce a alimentat aclamata căutare de identitate ca subiect pentru vicisitudinile întunecate ale istoriei secolului XX. Este prima într-o importantă şisubstanţială serie de autoportrete executate sub aspectul tatălui ştiinţei biologiei moderne.„ (sursă: Hotnews).

Citește și: Activități educative și relaxante pentru copii în timpul liber

Adrian Ghenie nu este la prima lovitură de genul. Tot casa Sotheby’s este cea care i-a adus, în februarie anul trecut, aproape 4 milioane de euro pentru lucrarea „Flori de Floarea Soarelui în 1937„ Adrian Ghenie s-a născut în 1977 la Baia Mare, absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj în 2001 și co-fondator al unei celebre galerii. Este artistul român cu cele mai scumpe lucrări pe piața internațională și cel care are lucrări expuse la Museum of Contemporary Art din Los Angeles sau San Francisco Museum of Modern Arts.

Sursă foto: Artmark.ro

Adrian Ghenie - infidellitate 150x150Citeste si: Trădează-mă și spune-mi despre infidelitate!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.