Adult-nescenții – bărbații care nu se despart de fusta mamei

bărbați - so      sub fusta mamei

Adult-nescenții – bărbații care nu se despart de fusta mamei Tinerilor din ziua de astăzi le este din ce în ce mai greu să se desparte de casa părintească, de ajutorul de la mama și tata.

Astfel s-a ajuns în situația în care 70% din bărbații cu vârste în 18 și 30 de ani, respectiv 48% dintre fete, să stea în continuare cu părinții sau să aibă parte de ajutor de la ei. Această statistică ne plasează în top 5 al țărilor din Europa, fiind depășiți doar de Croația, Slovacia, Grecia și Italia. Cum s-a ajuns în această situație? În primul rând, educația de acasă, „cocoloșirea” fără sfârșit a copilului îl transformă, la vârsta la care ar trebui să fie independent și singur, într-un om căruia îi este bine acasă la mama, unde mâncarea și totul sunt bune și, mai ales, gratis.

Citește și: De ce uită bărbații?

Și, trebuie să recunoaștem, fiecare dintre noi am prelungit cât mai mult această perioadă, fie și doar dacă ne gândim la pachetele cu mâncare trimise de mami, de acasă. Din această postură, nu reușesc sau nu își doresc nici să aibă o relație stabilă (ce femeie și-ar putea să aibă o relație cu un băiat dar și cu mama lui), nu se integrează nici pe piața muncii.

Ce este de făcut? În cazul celor aflați la această vârstă de 18 – 30 de ani, destul de greu să se facă schimbări majore. Dar, pentru copiii de azi, lucrurile pot căpăta o turnură pozitivă. Printr-o responsabilizare mai puternică, prin implicarea lor în activitățile casei, fie că vorbim de făcut curățenie în cameră, de pregătit masa sau de făcut cumpărături.

Sursă foto: unica.ro

bărbați - happy senior couple on swing in garden 1 150x150Citește și: Amendă uriașă pentru NN Pensii

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.