Ce afecţiune declanşează sindromul „SELFIE”!

selfie - how to take a selfie like a supermodel 1024x575

Ce afecţiune declanşează sindromul „selfie”! Epoca selfie a luat foarte mare amploare şi asocierea cu reţele de socializare sunt un mod de validare a personalităţii. Ce facem atunci când nu reuşim să îi impresionăm pe cei din jur şi ce afecţiune se ascunde după peretele minţii?

Scopul imaginilor prezentate este acela de a reda o ipostază cât mai plăcută, care într-un cerc vicios are nevoie de validarea celorlalţi şi atacă stima de sine atunci când nu avem feedback. Depresia este doar la un pas.

„Respect oamenii pe care îi preocupă felul în care arată. Problemele apar atunci când acest lucru devine prea important, atunci când te străduieşti din toate puterile să arăţi bine şi nu te mai simţi bine. Dacă te uiţi în oglindă îţi place pe cine vezi, nu numai ceea ce vezi?

Excesul petrecut în faţa camerei de fotografiat şi numărul foarte mare de poze selfie poate fi un puternic indicator al problemelor legate de imaginea de sine. Această preocupare de a posta selfiuri pe reţelele de socializare şi nevoia de admiraţie pot trăda o anumită doză de narcisism. Atunci când în viaţa reală nu suntem suficient de validaţi, încercăm să compensăm nevoia noastră într-un alt mediu.

Într-o bună zi însă vei avea de ales între autenticitate şi imagine, iar atunci va trebui să decizi dacă vrei să faci pe plac celorlalţi sau sufletului tău, cerinţelor celorlalţi sau plăcerii tale. Dacă arăţi bine nu înseamnă că te şi simţi bine. Dar întotdeauna când te simţi bine, arăţi bine”, mai spune psihologul Iulia Florea.

Sursa : Mediafax.ro

Foto : storyhoney.files.wordpress.com

selfie - Magnets 9795 768x576 150x150Citeste si: MAGNEȚII de frigider, pericol pentru sănătate

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.