Ai o AFACERE? Uite cum o PROTEJEZI

Ai o AFACERE? Uite cum o PROTEJEZI - money management post

Cei care mă cunosc îmi ştiu pasiunea pentru finanţe, economii şi oportunităţi de business. Ca atare mă bucur  să vorbesc despre chestiuni noi pe care le învăţ. Pe 14 iunie voi avea ocazia să moderez cea de-a VII ediţie a conferinţei ICAP România – Conferinţa de Management al Riscului de Creditare. Cu această ocazie am pus întrebările care mă măcinau. Și eu am avut o afacere și am avut de suferit din cauza oamenilor neserioși. Într-un final, am închis.  Ai o AFACERE? Uite cum o PROTEJEZI
Ai o AFACERE? Uite cum o PROTEJEZI - startup business concept 1024x683

De ce e bine să ai prieten ICAP România …când ai o afacere? Simplu. De la ei afli cu cine să lucrezi în piaţă şi cu cine nu. Mie mi se pare esenţial pentru zona de business. Într-o lume în care am învăţat cu toţii să ne facem PR, e destul de greu să îţi dai seama care sunt oamenii  cu adevărat serioşi şi care sunt cei care  nu vor face plăţile la timp către firma ta.  E important? Este!

Ai o AFACERE? Uite cum o PROTEJEZI - AAEAAQAAAAAAAANHAAAAJDYxYTBiODZkLWI4YjQtNGU0Ny1hYjAxLTFjN2IyZWRjN2FjMg 150x150Alexandra Predeanu – Country manager ICAP Romania

„Dacă ai o afacere care lucrează cu alte companii, este important cu cine lucrezi şi cu ce termen de plată. Foarte multe companii în România oferă creditare partenerilor de afaceri, de câteva zile până la 3 sau chiar 6 luni. Acest lucru înseamnă că ne recuperăm banii cu întârziere, după ce am livrat şi bineînţeles după ce am plătit costul acelor produse sau servicii.”

Cum ne protejăm?

A. Predeanu – „Există multe modalităţi de a ne proteja de riscul de a nu încasa aceşti bani iar ICAP se ocupă cu informarea companiilor despre acest nivel de risc. Pratic orice companie din România are acordat un scor de risc care determina cât de probabil este să nu ne plătească. În plus, putem vedea şi multe alte date importante despre companie, cum ar fi date financiare, cine deţine compania şi ce alte companii a deţinut în trecut.”

Ai o AFACERE? Uite cum o PROTEJEZI - money management post

Ce fac dacă vreau să lucrez cu o companie din altă ţară?

A. Predeanu: „De asemenea extrem de important este faptul că acest sistem de evaluare a riscului este disponibil pentru orice companie din lume. Pentru programe de dezvoltare, import sau export, avem acum la îndemână instrumente pentru prospectarea pieţelor, gestionarea riscului, încasarea banilor etc. Există aşadar o platforma internaţional oferită de ICAP împreună cu Dun &Bradstreet, un leader mondial în informaţii de afaceri, care oferă posibilitatea de a caută orice companie din lume şi a află toate informaţiile disponibile despre ea.”

De la prima ediţie a evenimentului, la Conferinţa de Management al Riscului de Creditare au participat peste 1.300 de manageri din 800 de companii din diverse domenii de activitate, inclusiv specialişti din industria financiar bancară. De asemenea, în cele şase ediţii de până acum au luat cuvântul peste 25 de specialişti în domeniu, iar peste 50 de manageri au contribuit la dezbaterile conferinţei.

Anul acesta, pe 14 Iunie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, ICAP România are printre invitaţii confirmaţi ca speakeri la cea de a 7-a ediţie a conferinţei pe Armen Dallakyan, Vice Preşedinte – Senior Analyst la Moody’s Investors Service, care va vorbi despre perspectivele de credit pentru România şi băncile care activează pe această piaţă şi pe Anthony Scriffignano, Vice Preşedinte Senior, Chief Data Scientist la Dun&Bradstreet, care va dezbate tema celor mai bune practici în riscul de credit şi gestionarea datelor despre companii.

“Îmbunătăţirea mediului economic are beneficii asupra calităţii activelor şi capitalizării băncilor din Europa Centrală şi de Est. Totuşi, dobânzile joase şi creşterea limitată de creditării sunt doi factori care afectează veniturile acestor bănci şi rămân o provocare curentă pentru profitabilitatea lor. Randamentele scăzute ar putea genera o expunere mai mare a băncilor la activităţi cu risc crescut, care ar putea, la rândul lor, genera o creştere a riscului pe zona de active”, crede Armen Dallakyan, Vice Preşedinte – Senior Analyst pentru Instituţii Financiare la Moody’s Investor Service din Londra.

Va mai povestesc eu despre ce înseamnă siguranţa în business. Până atunci… țineți minte:

  • “Dacă eşti neglijent în gândire, afacerea ta va fi neglijenţă. Dacă tu eşti dezorganizat, afacerea ta va fi dezorganizată. Dacă tu eşti lacom şi angajaţii tăi vor fi lacomi, dându-ţi mai puţin şi întotdeauna cerând mai mult.” – Michael Gerber

Citeste si: 10 Sfaturi despre BANI! Incearcă și TU

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.