Alăptarea reduce riscul de diabet pentru mame!

alăptare - family 1350741 1280 1024x682

Alăptarea reduce riscul de diabet pentru mame! Despre beneficiile alăptării se vorbește cu fiecare ocazie, iar cercetările în domeniul medical vin cu și mai multe argumente pro, atât în favoarea bebelușului, cât și a mamei. Ultima noutate pe listă? Dacă alăptezi în primele 6 luni, scade riscul de a face diabet.

Acest studiu, prezentat drept unul dintre cele mai extinse pe această temă, a fost realizat pe un grup de peste 1.200 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, dintre care 615 erau femei de culoare, între 1985 şi 2015, informează AFP. „Am constatat o legătură foarte strânsă între durata alăptării unui copil şi reducerea riscului de a dezvolta diabet de tipul 2 şi acest lucru a fost evidenţiat după ce au fost luaţi în calcul toţi factorii care predispun la această maladie”, au precizat autorii studiului.

Citește și: Apare legea care protejează femeile ce alăptează în public!

Aceste constatări sunt valabile pentru toate femeile, indiferent de originea lor etnică, marcând astfel o descoperire deosebit de importantă pentru femeile afro-americane, care prezintă un risc mai mare de diabet şi îşi alăptează bebeluşii pentru perioade mai scurte. Aproape 12% dintre cele 163 de milioane de femei americane suferă de diabet la viaţa adultă şi 27 de milioane sunt considerate prediabetice. Aceste cifre sunt mari şi se explică prin epidemia de obezitate din Statele Unite, au precizat oamenii de ştiinţă. Motivul aflat în spatele consecinţelor benefice pe care alăptarea le are asupra sănătăţii femeilor nu a fost pe deplin determinat. Cercetătorii sunt de părere că răspunsul la această chestiune ar ţine de hormoni: ei ar putea să acţioneze ca agenţi protectori sau, în cazul în care mamele nu alăptează, echilibrul hormonal ar fi afectat.

Sursă foto: Pixabay

Continuare știre pe Agerpres

alăptare - despre AL  PTARE 150x150 1Citește și:  Ce nu ți-am spus despre alăptare
Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro
Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.