Susțin alăptatul în PUBLIC. Semnează și tu PETIȚIA!

alăptatul în public - al  ptatul   n PUBLIC

Susțin alăptatul în PUBLIC. Semnează și tu PETIȚIA! Nu am să înțeleg niciodată care este treaba cu alăptarea în public. De ce pe unii îi deranjează? Voi ați reușit să găsiți o explicație? Ce este atât de indecent încât unii oameni au și acum un soi de repulsie, să-i spunem. Unul dintre lucrurile cu adevărat MAGICE în realția mamă – copil este momentul în care îți alăptezi copilul.

E un fel de mostră de fericire pentru mamă și copil. N-am uitat  cât de mic erai, Idris. N-am uitat cât de fericit erai. N-am uitat cum mânuțele tale îmi mângâiau sânul. E ceva scârbos în asta? Doar dacă ai o minte bolnavă. Ca atare, salut și suțin inițiativa colegei din blogosferă, Miruna Ioani, inspirata posesoare a blogului – Și blondele gândesc!

Așa că hai să ne implicăm împreună. În comunitatea femeilor Perfect Imperfecte am mai vorbit despre alăptare și miturile din jurul ei. Acum putem face mai mult. Vă invit să susțineți cauza alăptatului în public. Iată de ce:

  • alăptatul înseamnă VIAȚĂ
  • alăptatul înseamnă IUBIRE
  • alăptatul înseamnă SĂNĂTATE

„De curând, o mamă care îşi alăpta copilul în autobuz a fost fotografiată şi a apărut în presă cu titlu de scandal, fiind acuzată că i-a dezgustat pe ceilalţi călători. O altă mamă a fost ameninţată de către angajaţii unui hotel din Cluj, când şi-a alăptat copilul în holul acestuia. Mai multe mame au povestit pe facebook despre reacţiile celor din jur în momentul în care au alăptat în public.

Dorim în România o lege care să recunoască dreptul mamelor de a alăpta în spaţiul public şi să ateste faptul că este discriminare a le cere acestora să se acopere ori să părăsească localul. Totodată, această lege garantează şi dreptul bebeluşului la hrană”, scrie Miruna Ioani.

Dacă vei suține împreună cu mine această petiție, atunci ești de acord ca legislația să fie modificată și ca statul român:

  • să protejeze dreptul mamei de a-şi alăpta copilul (indiferent de vârsta acestuia) în spaţiul public
  • să interzică discriminarea femeilor care alăptează în parc, mall, cafenele, restaurante, instituţii, etc, adică oriunde accesul cu copii este permis.
  • să fie interzis prin lege a-i cere unei femei sa alăpteze în alt loc, să ii spui sa se acopere sau sa foloseasca un spatiu mai retras, indiferent de situaţie sau de locul în care se află (exceptand zonele cu risc de sanatate sau securitate –langa anumite zone cu chimicale, radiaţii sau alte pericole)

Toată viața am militat pentru libertatea individului. Cum aș putea să NU o fac acum? Ieri, la finalul evenimentului Social Media for Parents, am văzut una dintre cele mai frumoase imagini și știți că nu sunt genul extra sensibil. Miruna, care terminase de vorbit în panel despre ce înseamnă să fii blogger… își alăpta copilul. Un balansoar, un carucior, un pui de om la sân. N-am vrut să le stric momentul, dar tare le-aș fi făcut o poză. Așa imagine frumoasă n-am mai văzut de ceva vreme.

Suntem oameni frumoși și știm cu toții că la sânul mamei ne-am simțit mereu în siguranță. Când mi-a fost foarte rău după naștere și depresia postnatală își făcea de cap, m-am urcat la mama în brațe. Aveam 33 de ani. Eram ditamai capra…la mama în brațe! Am stat la pieptul ei o perioadă și parcă toate durerile mele interioare s-au domolit. Și asta este o  amintire care mă face să îmi iubesc enorm mama, pentru numai ea știe să-mi ia durerea. Hai să facem o schimbare împreună!

Găsești petiția aici: Și blondele gândesc 

Eu am semnat! Voi?

alăptatul în public - al  ptatul   n PUBLIC 1 150x150

 

 

Citeste și : 6 mituri despre ALĂPTARE

 

Ai un demers PUBLIC pe care vrei să-l faci cunoscut? Îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimte-l la mine: emmazeicescu@gmail.com

foto: Marin Dumitru

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.