Aleea din piatră, secretul pentru grădina ta

Aleea din piatră - Aleea

Aleea din piatră, secretul pentru grădina ta. O grădină mare și frumoasă devine o escapadă în după-amiezele călduroase și un loc de întâlnire cu prietenii în jurul unui grătar la sfârșit de săptămână. Aceeași atenție pe care o acordăm însă interiorului casei noastre trebuie acordată și grădinii, iar un design plăcut, realizat din materiale de bună calitate ne va transforma curtea și grădina într-o oază de liniște. Zonele de verdeață cu gazon, flori sau arbori ornamentali pot fi delimitate prin alei realizate din piatră naturală care vor contribui la aspectul plăcut al grădinii, dar vor fi și extrem de folositoare atunci când vrem să ne plimbam printre flori. O alee va crea conturul perfect pentru aranjamentele florale.

De ce sa alegi piatra naturală pentru alei?

Ce piatra este indicata sa folosim la organizarea aleilor din gradina am aflat de pe blogul piatraonline.ro. Piatra naturală lespezi este folosită adesea pentru amenajarea unor alei în grădina din cauza aspectului său și a rezistenței deosebite. Este preferabil să folosim piatra naturală, deoarece, ea fiind extrem de rezistentă atât la uzură cât și căldură sau îngheț, ne scutește de reparații și cheltuieli suplimentare, în timp. Piatra naturală este rezistentă la acțiunea ultravioletelor și la factorii nocivi de mediu și mai mult decât atât, piatra naturală capătă, în timp, un aspect mai plăcut. În afara utilității lor, cu ajutorul aleilor poți crea jocuri subtile de texturi și culori, care vor face din grădina ta un spațiu deosebit.

Citeste si: Cum să folosești sticlele de plastic în casă? Uite 5 idei

Iată câteva idei de alei ce pot fi create cu piatră naturală:

  • Alee șerpuită  – O alee serpuita cu flori pe margini, ce îți oferă acces la întreaga grădină, se va integra bine în orice curte și va da vizitatorilor ocazia să exploreze întreg spațiul. Acest tip de alee va da grădinii un aspect ludic și se potrivește în grădini mari, cu pomi și vegetație bogată. O plimbare în grădină, prin aleea șerpuită urmată de o clipă de răgaz pe o bancuta din piatra amplasată într-un loc mai ferit, completează tabloul unei grădini devenită spațiu personal de relaxare.
  • Alee din pavele mari –  Un design simplu, frumos și de efect, aleea realizata din lespezi mari de piatra amplasate la mică distanță una de cealaltă reprezintă o soluție pentru a avea acces la toate plantele din curte, fără să fie nevoie să calci pe gazon. Lespezile pot avea forme diferite și se pot completa una pe cealaltă ca un puzzle. Aceste lespezi vor da un aer natural grădinii, și pot fi înconjurate de gazon, pebbles sau nisip decorativ. Acest tip de alee, din pavele mari, se potriveste bine într-o curte amenajată în stil japonez, cu arbuști mici și deși.

Citeste si: Tarancuta Urbana

Foto: ideipentrucasa.ro

Aleea din piatră - Apa MAGIC   150x150Citește și: Apa MAGICĂ pentru sănătate. Uite cum se prepară

Ai și tu o recomandare pentru o siluetă de vis? Trimite-o la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.