Alegeri SUA 2016. Hillary Clinton vs. Donald Trump

Alegeri SUA 2016 - Alegeri SUA 2016 1024x576

Alegeri SUA 2016. Hillary Clinton vs. Donald Trump. Primă doamnă a SUA (1993-2001), avocat și profesor de drept, Hillary Diane Clinton (născută Hillary Diane Rodham), s-a născut la 26 octombrie 1947, la Chicago, Illinois. A absolvit Facultatea de Drept, la Yale University (1973).

După absolvirea facultății a început să profeseze ca avocat, specializat în Dreptul copiilor. A devenit membră a Facultății de Drept a Universității din Arkansas, unde preda și Bill Clinton (1975). La scurt timp, Hillary Clinton avea să se căsătorească cu acesta (11 oct. 1975), având împreună o fiică, Chelsea Victoria (27 febr. 1980).

După alegerea în funcția de președinte, Bill Clinton a numit-o șef al Planului de îngrijiri medicale Clinton (1993-1994), pachet legislativ care însă nu a fost aprobat de Congres. A mai inițiat Programul de asigurări de sănătate pentru copii și Actul de adopțiuni ale copiilor, menționează site-ul www.whitehouse.gov.

A obținut două mandate de senator pe listele Partidului Democrat (2001-2009). În 2001, prin câștigarea primului mandat de senator, a devenit prima soție a unui președinte care a obținut o funcție publică și, totodată, prima femeie din SUA, care a fost aleasă în Senatul american.

În 2007, și-a anunțat intenția de a candida din partea democraților la alegerile prezidențiale din 2008. În cadrul competiției interne de partid, care a avut loc în același an, candidatul democraților a fost ales Barack Obama. La scurt timp, după ce Obama a devenit președinte, Hillary Clinton a fost numită secretar de stat (21 ian. 2009). În această calitate, a fost susținătoarea mai multor inițiative care au avut în centru drepturile omului, în general, și drepturile femeilor, în special. Pe partea de politică externă, a condus eforturile diplomatice americane referitoare la Primăvara Arabă și la intervenția militară în Libia.

În cadrul Convenției Partidului Democrat din 27 iulie 2016, Hillary Clinton a fost desemnată oficial candidata partidului pentru alegerile prezidențiale din 2016, fiind astfel prima femeie care candidează pentru funcția de președinte al Statelor Unite din partea unui partid mare. Hillary Clinton s-a aflat în competiție internă de partid cu senatorul Bernie Senders, pe care l-a învins însă în cadrul alegerilor primare din 2 martie 2016.

Citeste si: Michelle Obama:„Încă mai există oameni care nu dau doi bani pe FEMEI!„

Alegeri SUA 2016. Hillary Clinton vs. Donald Trump

Donald Trump s-a născut la 14 iunie 1946, în Queens, New York. Fiul lui Fred Trump, un bogat investitor imobiliar stabilit în New York City, Donald Trump a absolvit New York Military Academy (NYMA) din New York (1964) și Școala de business Wharton a Universității Pennsylvania (1968). După terminarea studiilor, s-a alăturat companiei imobiliare a tatălui său, The Trump Organization.

În prezent, Donald Trump, deține proprietăți în Manhattan și este un nume important în domeniul imobiliar din SUA. Cu o avere, estimată la circa 3,7 miliarde de dolari, ocupa poziția 156 în topul Forbes 400.

S-a remarcat și în zona media, omul de afaceri devenind co-partener al postului de televiziune NBC (2003) și fiind producătorul reality show-ului, „The Apprentice” (2004), mai menționează sursa citată mai sus.

A scris, de asemenea, o serie de cărți de literatură motivațională: „Trump: The Art of the Deal”, „Trump: The Art of Survival”, „Trump: The Art of the Comeback” „Trump: Surviving at the Top”, „Trump: How to Get Rich”, „Trump: Think Like a Billionaire: Everything You Need to Know About Success, Real Estate, and Life”, potrivit site-ului www.donaldjtrump.com.

Vezi continuare aici: De Știut

Foto: fox6now.com

Alegeri SUA 2016 - femeiebiblioteca 150x150Citeste si: Înconjoară-te de cărți!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.