Am sunat la 112. Cum MÂNCA BĂTAIE vecina mea

mânca bătaie - domestic violence

Am sunat la 112. Cum MÂNCA BĂTAIE vecina mea. Eram în bucătărie, scriam. Şi mă trezesc cu un pahar spart, „la mine” în casă. Am pus ghilimele, pentru că blocul în care locuiesc pare construit din carton. Şi atât. Zilnic aud clar şi tare, cum cade pe gresie furculiţa vecinilor de deasupra, de zici că eu am scăpat-o pe jos. Când încerc să adorm, o fac acompaniată de cel mai zgomotos şi ciudat susur de apă dintr-o baie de la etaj… Dar păstrez subiectul ăsta pe altă dată, cu dedicaţie pentru dezvoltatorii lui Peşte.

Și cum stăteam eu așa și scriam despre cum să salvezi o relație, se mai sparge un pahar. Şi începe, oameni buni, o oră de înjurături, ţipete şi gemete pe două voci. El şi ea, într-un film de groază conjugal. Amândoi, gâjâind într-un fel disperat, genul de vorbire animalică.

-Pleacă, pleacăăăăăă, sparg tot ce prind!!!, urlă ea.

-Ești o curvă, o ratată!, îi răspunde… partenerul(!?)

-Pleacăăă!

-Vreau să mănânc!

-Pleacă, devastez toată casa!

Ea începe să-i explice lucruri, ce bine că nu-i mai aud. Dar se sparge un ghiveci (cred…). Sar de pe scaun. Vă jur că zici că l-au zdrobit în casa mea! Apoi încă un pahar, aparent intentionat, printre urlete. Sunt martoră şi mi-e cam frică. De ce mi-e frică?! Uşa mea e încuiată. Sunt singură. Sunt sigură?! Ies din casă, pe hol… unde s-or bate, frateee!? Nu sunt deasupra mea, vine de mai sus scandalul. Îl sun pe omul meu. Sunt un pic crizată. Noroc că el e calm. Sun la 112.

-Bună ziua, vreau să fac o sezizare în legătura cu un caz de violență domestică…

N-a durat mult, nu ştiu cât a durat. O oră a trecut sigur până a venit poliţia. M-au sunat oricum, de pe drum, să le explic, strada, aleea, blocul, scara… Băi, dar cum dracu e linişte subită de când am sunat la poliţie!? E linişte şi nu ştiu dacă să mă bucur. Sau nu.

A venit poliţia. Doi vecini confirmă scandalul. (Măcar nu sunt nebună, mă gândesc…) Poliţiştii încep să ia fiecare apartament la rând. Nimic. Se întorc la mine. Mă-ntreabă DACĂ NU CUMVA LA MINE A FOST SCANDAL!!! Acum îmi vine să mă bat singură, jur! Îi invit în casă, n-am pahare sparte, nici măcar la gunoi, nici ghivece și nici bărbat ascuns în gaura… cheii! Doar un laptop şi câteva vase nespălate.

Au plecat. Mă întorc la scris, cu vocea pe care nu mi-o pot scoate din cap. A femeii. Poate am făcut bine, aşa sper. Măcar am numărul poliţiei care e cel mai aproape de mine. În final, nu am decât o imagine în faţa ochilor. Un bărbat şi o femeie s-au bătut. Unul poate a învins, altul…

P.S. Sper că nu s-au zdrobit. Nici el, nici ea. Acum aud mătura peste cioburi. Vieţi nefericite.

mânca bătaie - Fotor 146195079201962 150x150

 

 

Citeste si: Mă bate, dar tot îl IUBESC! Pe bune?

 

 

Ai un text pe care vrei să îl faci cunoscut. Îl facem vedetă în comuniattea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la mine: emmazeicescu@gmail.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.