Amatori de parfumuri, certați cu apa…

certați cu apa - 14423613 10208960675989057 756710 o 1024x427

Autor: Ionut Iancu Amatori de parfumuri, certați cu apa… Vorbeam  zilele trecute cu un prieten despre cum unii români sunt campioni când vine vorba de să găsească soluții la absolut orice problemă. Ne place să ne și dăm cu părerea, ne place să fim miezul, ne place să tachinăm femeile, pentru că putem. Unii dintre noi…Încă de pe vremea când înlocuia cureaua de la transmisia Daciei cu dresurile nevestei și până în ziua de azi, românul nu a dus lipsă de inițiativă.

Mi-am adus aminte de un amic comun care, la momentul în care a descoperit guma mentolată, a renunțat să se mai spele pe dinți. Eu am rămas interzis iar nevastă-sa  a crezut că nu aude bine.

– Ăștia de la TV zic că guma asta oricum curăță singură dinții, se lăuda domnul în cauză. Nu e singurul exemplu, știți și voi asta.  Deși sunt certați cu apa și cu săpunul, unii români, indiferent că vorbim de orășean sau de omul de la țară,  sunt mari iubitori de lux și arome artificiale. Și uite așa au apărut în viața lor parfumurile. Fiecare, după posibilități, cumpără mărci preferate de parfumuri, e mai simplu. Se aplică și la femei, n-aș vrea să dau detalii, dar uneori e jale mare! Certați cu apa rău, nu glumă.

Există vreo explicație? Așa cum se întâmplă și în societate, românul sare peste niște etape. Da, parfumul e bun, te poate face mai plăcut, mai atractiv pentru sexul opus, spre exemplu. Dar, înainte de a te da cu parfum bărbătesc, fă și tu un duș, aruncă un pic de apă pe tine, că nu face rău! Ia și un săpun, dă praful jos și  mai apoi pune tricoul de firmă. Altminteri, parfumul duce  o luptă inegală cu transpirația iar spațiul care se face în jurul tău nu e…un compliment!

Nu reușesc să înțeleg de ce unii bărbați rămân tributari unor obiceiuri tâmpite, chiar și aici în București, capitala țării. Pentru cei care ați avut ghinionul să petreceți vara pe aici și să circulați cu mijloacele de transport în comun, știți ce zic! „Aromele” de acolo nu uită prea curând.

Mă gândesc că poate introducerea încă din școala generală a unor cursuri despre igienă, ar putea să fie o soluție. De cei 7 ani de-acasă s-a cam ales praful! Stiți cum stăm în statistici? 19% dintre români nu se spală nici măcar o dată pe zi …pe dinți. Ba,  mai mult, unii români folosesc doar 5 săpunuri pe an. Mai e ceva de zis? Certați cu apa și cu igiena nevoie mare.

Sursă foto: more.com

certați cu apa - beneficii ale SPORTULUI 768x511 1 150x150Citeste si: 10 beneficii ale SPORTULUI pentru sănătate. 

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.