Amendă uriașă pentru NN Pensii

NN Pensii - happy senior couple on swing in garden

Amendă uriașă pentru NN Pensii Întreaga săptămână pe care o parcurgem a stat sub semnul scrisorii pe care cei de la NN Pensii au trimis-o tuturor celor care contribuie la Pilonul II de pensii private, prin care îi anunțau că există discuții în spațiul public legate de posibila naționalizare a acestor fonduri.

Vestea a inflamat societatea, iar lucrurile au crescut și chiar degenerat foarte repede. Guvernul României, împreună cu liderii PSD, s-au grăbit să dezmintă această informație. La rândul lor, cei de la NN și-au nuanțat ușor discursul.

Citește și: De ce uită bărbații?

Ultima reacție vine de la Consiliul Autorității pentru Supraveghere Financiară, care a decis amendarea NN Pensii cu 1% din capitalul social, respectiv 750.000 de lei. Totodată, Consiliul ASF a decis retragerea autorizării directorului general al companiei, Raluca Țintoiu, și amendarea acesteia cu 100.000 lei.

NN Pensii este cel mai mare administrator de pensii private din România, cu active de peste 2 miliarde de euro. Contribuţia la Pilonul II de pensii obligatoriu este de 5,1% din salariul brut. Contribuţiile au început în 2007, iar astăzi au în active circa 7 miliarde de euro în numele a 6,8 milioane de participanţi, ceea ce înseamnă în medie circa 1.000 de euro pentru fiecare participant. Legea de plată a pensiilor private încă nu există. Primii bani vor fi plătiţi abia după 2025.

Photo via Visual Hunt
Sursă știre: Agerpres.ro

NN Pensii - joiamare 150x150Citește și: Săptămâna Patimilor – Joia Mare

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.