Anghinarea – o legumă bizară cu proprietăţi MIRACULOASE!

anghinarea - 1380629984 Anghinare Cynara scolymus 1024x768

Anghinarea – o legumă bizară cu proprietăţi MIRACULOASE! Anghinarea este una dintre cele mai importante culturi comestibile din regiunea mediteraneeană cunoscută din timpuri străvechi pentru beneficiile şi proprietăţile medicinale importante. Anghinarea este folosită atât în gastronomie cât şi în medicină naturistă.

Nu este o legumă care ne face cu ochiul când suntem în supermarket, dar aceasta legumă bizară merită o şansă pentru efectele asupra sănătăţii şi nici nu se găteşte prea complicat!

Consumul anghinarelor atrage după sine o serie întreagă de beneficii pentru sănătate, în special dacă planta este gătită la aburi şi îşi conservă astfel toţi nutrienţii. Pentru a beneficia de toată valoarea nutritivă a anghinarelor, consumaţi-le în totalitate.

Cele mai importante proprietăţi ale consumului de anghinare

  • Furnizarea unei cantităţi importante defibre.

O anghinare medie conţine aproximativ 10 grame de fibre, constituind în jur de 25% din doză zilnică recomandată adulţilor. Aceeaşi cantitate de broccoli sau de mere furnizează doar 3-4 grame de fibre.

  • Stabilizarea nivelului de glicemie în sânge.

Cantitatea importantă de fibre substituie nevoia organismului de carbohidraţi, aşadar anghinarele au un index glicemic scăzut. Acelaşi aliment controlează eficient apetitul, prin cele 3-4 grame de proteine şi mai puţin de un gram de grăsimi.

  • Furnizarea unui aport semnificativ de antioxidanţi.

Un studiu american a descoperit că anghinarea conţine mai mulţi antioxidanţi, decât orice altă legumă, clasându-se pe locul şapte într-o listă de 1000 de alimente diferite care protejează celulele organismului. Printre antioxidanţii care se regăsesc în anghinare, se număra quercitina, antocianina, cinarina, luteolina sau silimarina.

  • Prevenirea şi tratamentul cancerului.

Anumite studii de specialitate efectuate cu un extract special din frunzele de anghinare au descoperit că planta inhiba apoptoza (moartea celulelor) şi reduce proliferarea celulelor canceroase în mai multe forme ale bolii, inclusiv cancerul de prostată,leucemia sau cancerul de sân.

  • Protecţia sistemului digestiv.

La fel ca multe alte legume verzi, precum pătrunjelul, anghinarea era folosită în timpuri străvechi pentru ameliorarea simptomelor provocate de diverse afecţiuni digestive. Plantă este un diuretic natural şi stimulează digestia. În prezent, medicii nutriţionişti recomanda anghinarea pentru tratarea sindromului de colon iritabil.

  • Îmbunătăţirea activităţii bilei.
  • Pulpa anghinarei conţine un antioxidant din familia polifenolilor, numit cinarina, ce stimulează puternic procesul de funcţionare a bilei.
  • Protecţia ficatului.

Datorită cinarinei şi a altui antioxidant, silimarina, anghinarea este benefică şi pentru activitatea ficatului. Studiile au demonstrat că aceasta legumă verde ajuta la regenerarea ţesutului hepatic. De altfel, anghinarea este folosită de multă vreme în medicină alternativă, că remediu pentru tulburările hepatice.

  • Ameliorarea simptomelor neplăcute survenite în urma consumului de alcool.
  • Graţie efectelor pozitive asupra celulelor hepatice, anghinarea poate trata cu rapiditate mahmureală.

Citeşte şi continuarea pe Sfatulmedicului.ro

Foto : stemsinergic.bioo.ro

anghinarea - 5 fructe de toamna pe care sa le gusti si sa le gatesti chiar acum size1 768x512 1 150x150Citeste si: FRUCTE de toamnă care te ajută să slăbești

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.