70 de ani de la nașterea lui FREDDIE MERCURY

freddie mercury - 300 mag 104714

70 de ani de la nașterea lui FREDDIE MERCURY. Nu cred că există om care să nu știe acest nume. Care să nu îl asocieze unei piese, unei imagini de la concertele Queen, unei povești. Nu cred că există femeie care să nu se emoționeze pe piese de genul „Love of my life„, „Somebody to love„ sau „Crazy little thing called love„.

Judecat și etichetat de mulți, pe nedrept, Freddie Mercury a fost un artist complet, care a cântat cu o pasiune incredibilă, care a compus cu o pasiune incredibilă, care a iubit cu o pasiune mistuitoare. Freddie Mercury, pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut pe insula africană Zanzibar, la acea vreme colonie britanică, acum parte a Tanzaniei. Părinţii săi, Bomi Bulsara şi Jer Bulsara erau perşi din India care practicau religia antică zoroastriană. Mercury avea o soră mai mică, pe nume Kashmira.

Freddie Mercury avea o voce deosebită şi distinctivă, un ambitus de 4 octave. Deşi vorbea pe tonalităţi de bariton, el cânta majoritatea melodiilor pe voce de tenor. Soprana spaniolă Montserrat Caballé, cu care Mercury a înregistrat un album, a spus că „diferenţa dintre Freddie şi toţi ceilalţi căntăreţi rock este vocea”.

Mercury a compus zece melodii din cele şaptesprezece de pe albumul „Greatest Hits” al formaţiei Queen: „Seven Seas of Rhye”, „Killer Queen”, „Bohemian Rhapsody”, „Somebody to Love”, „Good Old-Fashioned Lover Boy”, „We Are the Champions”, „Bicycle Race”, „Don’t Stop Me Now”, „Crazy Little Thing Called Love”, şi „Play the Game”. Deşi Mercury compunea deseori armonii complicate, el a spus că nu ştia să citească partituri muzicale.

Citește toată povestea pe Mediafax.ro

freddie mercury - maxresdefault 768x432 1 150x150Citeste si: DELIA Matache, însărcinată?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.