Du copilul să vadă cel mai mare ANIMAL zburător din LUME!

animal zburător - ANIMAL zbur  tor 1024x683
Galerie Foto

Nu știi ce să faci cu copilul în weekend? Dacă ai îmbina distracția cu educația? Îți facem o propunere care implică pasiune,informații și pterozaurul Hatzegopteryx thambema. Ai citit bine, chiar el! Ia Copilul  și mergeți la Muzeul Antipa. Du copilul să vadă cel mai mare ANIMAL zburător din LUME!

Exponatul a fost reprodus la scara reală de către Dino Parc Râșnov în colaborare cu cel care a descoperit fosilele Hatzegopteryx-ului pe teritoriul României, profesorul universitar Dan Grigorescu. Giganticul zburător poate fi admirat în cadrul expoziției „Aripi peste timp”, deschisă până pe 14 august la Muzeul Antipa. În aceeași perioadă, un craniu de dinozaur de 3 metri lungime și un Triceratops pot fi vizitate la Muzeul Național de Geologie.

„O pagină din trecutul geologic al lumii poate fi citită acum la Antipa, iar reconstituirea unei faune importante la nivel mondial, descoperită pe teritoriul României, deschide o fereastră către timpul îndepărtat când aceste animale populau ținutul Hațegului. ‘Aripi peste timp’ are o dublă semnificație: pe de o parte ne aduce în prezent trecutul paleontologic al României, iar pe de altă parte ne vorbește despre viitor. Despre ce poate să facă un parteneriat între instituții”, spune Dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Hatzegopteryx thambema  a fost descoperit în 1978 de către profesorul Dan Grigorescu în zona Hațegului. A trăit, acum cca 68 de milioane de ani, la sfârșitul perioadei Cretacice. Numele său este compus din cel al regiunii în care a fost descoperit, și „pteryx”, grecescul pentru „aripă”. Cu o deschidere a aripilor de circa 12 metri, un craniu de aproximativ 3 metri, nemaiîntâlnit la niciun animal din trecut, cu oase puternice ale membrelor, în pofida capacității de a zbura, care implică uşurință, Hatzegopteryx thambema este cel mai mare pterozaur descoperit până în prezent.

animal zburător - lords of logistics 14 150x150

 

Citeste si: Topul IMAGINILOR cate te scot din depresie! Râzi cu lacrimi

Suntem si pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.