Animale de companie, prieteni și terapeuți ai familiei

Animale de companie - Dog and Kitty Headlock 1024x640

Animale de companie, prieteni și terapeuți ai familiei. Animaluțele ne oferă nu doar zâmbete și joacă, ele au aproape un rol medicinal în viața noastră. Comunicarea dintre oameni și necuvantătoare se face la un nivel senzorial extrem de delicat, iar efectele prezenței unui cățel sau a unei pisici în viața noastră sunt miraculoase. Descoperiți câtă fericire puteți simți alături de un companion blănos.

 

Animalele de companie ne fac mai buni, mai veseli, mai responsabili, mai activi, mai empatici. În prezența lor, corpul uman emană hormonii fericirii, iar stresul și grijile dispar. În plus, interacțiunea oamenilor cu animalele determină creșterea nivelului de oxitocină, un hormon asociat atașamentului, cu rol în consolidarea sentimentului de iubire.

 

Mai pozitivi, mai relaxați

Stăpanii de căței, oricât de nervoși ar fi seara, când ajung acasă nu au cum să le reziste micilor prieteni. Studiile au dovedit că este suficient doar să ne privim câinele când se joacă, să-l mângâiem sau să-l luăm în brațe și nivelul de stres se micșorează, iar treptat starea de bine și de relaxarea se instalează în aproximativ 15 – 21 de minute. În tot acest timp scade nivelul de cortizol, hormonul stresului, și crește cel al fericirii – serotonina.

Pisicile sunt în stare să repereze stresul uman grație feromonilor, adică hormonilor pe care îi eliberăm. Practic, sunt ca niște bureți ce absorb energiile negative și le eliberează. Ele realizează asta prin tors. Ba mai mult, se vorbește chiar despre o terapie prin tors, care ajută la vindecarea stărilor emoționale proaste, a anxietății și chiar a depresiei.  Ascultarea unei pisici în timp ce toarce produce serotonină (hormonul fericirii), implicată în calitatea somnului și a umorilor noastre.

 

Citește și: Animale de companie neobișnuite. Faceți cunoștință cu Alfie!

Mai activi

Cățeii sunt principalii care ne transformă viața în una mai activă, asta deoarece ei trebuie plimbați în fiecare zi. Astfel, s-a dovedit că persoanele care au avut câini au trăit mai mulți ani, au dezvoltat mai puține boli cardiologice și au avut un tonus mai bun.

 

Mai responsabili

Prezența unui animal de companie în viața noastră ne obligă să ne adaptăm și la necesitățile prietenului necuvântător. Este o ființă care are nevoie de atenție precum un copil. Dacă în cazul unei pisici, a unui hamster, a unui papagal, nevoile sunt cele care țin de curățenie, hrană și vizite medicale, în cazul stăpanilor de căței viața se complică puțin mai mult. Ei are nevoie să fie plimbați zilnic, iar unele rase au nevoie chiar de o alergatură în toată regula pentru buna funcționare a muschilor. Așa că: pe locuri, fiți gata, jucați-vă! Da, ați citit bine. Animaluțele au nevoie de atenție și de joacă din partea noastră. La fel ca și în cazul copiilor, animalele nu trebuie ignorate.

 

Interacțiunea cu copiii

Copiii au la rândul lor un limbaj special cu animalele de companie. Ei interacționează la nivel senzorial și sentimental, iar micuții care cresc în compania unui cățel sau a unei pisici dezvoltă mai multe calități: responsabilitatea, respectul, compasiunea, empatia, prietenia, învata mai ușor cum să socializeze și să comunice eficient. În plus, animalele sunt niște tovarăși de joacă extraordinari și foarte protectori cu copiii.

 

Animale de companie - 5e1695efee9052a63540808c929f9ae6 150x150Foto: pinterest.com

Citește și: Super FUNNY – cum ar arăta animalele dacă ar avea ochii în față !

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.