METEO: ANM a emis informare de ploi și ninsori!

informare - ninsori

METEO: ANM a emis informare de ploi și ninsori! Seduși de vremea frumoasă din ultimele zile, am fost tentați să credem că iarna e aproape plecată. Numai că Administrația națională de Meteorologie a emis o informare meteo ce este valabilă până joi, informare meteo care readuce iarna în prim plan:

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 06-02-2017 Ora : 12:30 Nr. mesajului:1
Intervalul : 07 februarie, ora 02 – 09 februarie, ora 06
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori moderate la munte şi în Moldova;
Mesaj :INFORMARE METEOROLOGICĂ

 

În intervalul menţionat, temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30…40 l/mp.
      În cursul nopţii de luni spre marţi (6/7 februarie) şi pe parcursul zilei de marţi (7 februarie), va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei şi zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.
      Începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri (7/8 februarie), în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Înrestul teritoriului vor fi precipitaţii mixte, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de miercuri (08 februarie), treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, cu viteze ce vor depăşi la rafală de 50…55 km/h.
      Trecător şi pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei şi în Bărăgan.

Notă: Unele intensificări ale vântului vor fi la începutul intervalului şi în sudul Banatului, precum şi în Oltenia şi Muntenia.

În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

informare - harta

Sursă foto: a1.ro

informare - meteoprimavara 1 150x150Citeste si: Meteo – Prognoză pe 3 luni: vine primăvara, vin și ploile

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.