METEO – vremea pe 2 săptămâni: alternanță caniculă – furtuni!

vremea - sunflower 175821 960 720

METEO – vremea pe 2 săptămâni: alternanță caniculă – furtuni! ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (07 – 21 august) iar scenariu aceste veri nu se schimbă. Nu scăpăm de caniculă, dar nici de furtunile violente ce vin după ea.

BANAT

În prima zi a intervalului de prognoză vremea se va răci semnificativ, valorile termice diurne se vor apropia de cele specifice perioadei, iar media lor, pe întreaga regiune, va fi de 30 de grade. Până în jurul datei de 10 august se va încălzi din nou, astfel că media maximelor va atinge 38…39 de grade. În următoarele două zile temperaturile maxime vor scădea cu 10…11 grade, apoi se va încălzi, de la o medie a maximelor termice de 27 de grade în data de 13 august, până la 33 de grade în ultima zi de prognoză. Media temperaturilor minime va oscila între 18 și 21 de grade. Până în dimineața zilei de 13 august temperaturile minime vor scădea, iar media lor va fi de 15 grade, apoi nu vor mai avea variații semnificative. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în jurul datei de 7 august și în intervalul 11-13 august.

CRIŞANA

După o răcire semnificativă a vremii, care se va produce în prima zi a intervalului de prognoză, vremea se va încălzi treptat, astfel că maximele termice vor atinge, în medie, la mijlocul primei săptămâni, 37…38 de grade. În următoarele două zile se va răci, iar maximele diurne nu vor mai depăși valori medii de 26…27 de grade. Până la sfârșitul intervalului se va încălzi din nou, iar mediile vor ajunge la valori de 31…32 de grade. Temperaturile minime vor avea variații de la 14 grade în diminețile de 13 și de 14 august și 21 de grade, în jurul datei de 11 august. Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse în data de 7 august și între 11 și 13 august.

TRANSILVANIA

În primele două zile de prognoză media maximelor termice va fi de 30 de grade, apoi se va încălzi, astfel că între 9 și 11 august va urca spre 34…35 de grade. Ulterior, până în data de 13 august, media va scădea cu 8 grade, apoi va crește din nou, ușor și treptat, spre 31 de grade, în ultma zi a intervalului de prognoză. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative până spre sfârșitul primei săptămâni, iar media lor va fi de 17…18 grade. Vor urma 2 zile, în care temperaturile nocturne vor scădea cu 4…5 grade, apoi nu se vor mai modifica semnificativ și vor atinge valori în jurul a 13 grade. Vor fi averse pe arii extinse la începutul intervalului de prognoză și în zilele de 12…13 august. În rest doar pe arii restrânse vor fi posibile averse, în general slabe cantitativ.

MARAMUREŞ

În prima zi a intervalului de prognoză vremea se va răci semnificativ, iar media valorilor termice diurne nu va mai depăși 27 de grade. Ulterior, până în data de 10 august, se va încălzi, astfel că media maximelor va atinge 36 de grade. În următoarele 2…3 zile temperaturile maxime vor scădea cu 10…11 grade, apoi se va încălzi din nou, de la o medie a maximelor termice de 26 de grade, în data de 13 august, până la 30…31 de grade în ultima zi de prognoză. Media temperaturilor minime va oscila între 16 și 19 grade în primele 5 zile, în următoarele două va scădea cu aproximativ 5 grade, apoi va rămâne relativ constantă. Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi ridicată la începutul intervalului și în perioada 11-13 august. În rest ploi de scurtă durată vor fi posibile izolat.

Citește și: Ești CEO în iubire?

MOLDOVA

În primele două zile de prognoză vremea se va răcori, astfel că în data de 8 august media maximelor va fi de 28 de grade, iar a minimelor de 18 grade. În continuare, până în 11 august, se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge, în medie, 34 de grade, iar minimele 19 grade. Va urma o scădere a temperaturilor, cu 6 grade pentru valorile maxime și 3 grade pentru cele minime, pentru ca până la finalul celei de a doua săptămâni să nu se mai înregistreze variații importante. Vor fi averse pe arii relativ extinse în data de 7 august, în jurul datei de 12 august și izolat în restul intervalului.

DOBROGEA

Atât valorile termice diurne, cât și cele nocturne vor fi, în general, în scădere, până în 13…14 august, când media maximelor va ajunge la 29…30 de grade, iar a minimelor la 19 grade. Ulterior, până la încheierea intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații semnificative. Vor fi condiții pentru averse în primele zile ale intervalului de prognoză, în 13 august și în jurul datei de 18 august.

MUNTENIA

La începutul intervalului de prognoză valorile termice diurne vor scădea, iar media lor va atinge 33 de grade. În următoarele trei zile se va încălzi, astfel că în jurul datei de 11 august, media maximelor termice va fi de 36 de grade. Vor urma două zile de răcorire a vremii, astfel că în 13 august temperaturile maxime vor fi în medie de 30 de grade. Până la sfârșitul celei de a doua săptămâni va avea loc un nou proces de încălzire, astfel că maximele termice vor ajunge la o medie de 34 de grade. Temperaturile minime, în general, vor fi în scădere, de la o minimă de 21 de grade în prima dimineață, până la 17 grade în ultimele. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai mare în primele două zile de prognoză și în 12 și 13 august.

OLTENIA

Până spre sfârșitul primei săptămâni media temperaturilor maxime va avea variații între 34 și 36 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Vor urma două zile de răcorire, apoi din nou o creștere treptată de la o medie a valorilor maxime de temperatură de 29 de grade în data de 13 august, până la 34 de grade în 20 august. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 17 și 21 de grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai mare în primele două zile din interval și în 12…13 august.

LA MUNTE

Media valorilor termice diurne se va situa între 22 și 26 de grade până în jurul datei de 11 august, apoi va fi în scădere. Temperaturile minime nocturne se vor încadra între 10 și 16 grade. Averse vor fi aproape în fiecare zi, dar mai ales în primele două zile ale intervalului de prognoză și în 12…13 august.

Sursă foto: Pixabay

vremea - infidelity 379565 960 720 150x150Citește și: “Gelozia apare atunci când dragostea intră la închisoare”

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.