METEO – vremea pe 2 săptămâni: ploi la început de decembrie!

vremea - magical 1090663 960 720

METEO – vremea pe 2 săptămâni: ploi la început de decembrie! Prognoza meteo pe 2 săptămâni emisă de ANM, pentru perioada 20 noiembrie – 3 decembrie, anunță o ușoară încălzire a vremii, apoi o scădere de temperaturi și precipitații după 29 noiembrie.

BANAT
Valorile de temperatură vor fi apropiate de normele perioadei la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra medii termice regionale în jurul a 7 grade ziua și 0 grade noaptea, apoi se va încălzi apoi ușor și treptat. Astfel, între 23 și 26 noiembrie vremea va deveni caldă, cu temperaturi diurne de 13…14 grade și nocturne de aproximativ 4 grade. În jurul datei de 27 noiembrie regimul termic va marca o scădere ușoară și se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9….10 grade și a celor minime de 2…4 grade. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în primele trei zile ale intervalului și din nou, aproape zilnic, după data de 26 noiembrie, cu o probabilitate mai mare de a se semnala pe spații mai extinse în intervalul 29 noiembrie – 3 decembrie.

CRIŞANA
La începutul intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori ale temperaturilor maxime de 4…6 grade și minime în jurul a 0 grade, în medie regională. Apoi, vremea se va încălzi, iar între 23 și 26 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 12 grade și nocturne de 4 grade. Pe 27 noiembrie regimul termic va marca o ușoară scădere, astfel încât până pe 30 noiembrie, media maximelor va fi de 10…12 grade, iar a minimelor de 3…4 grade, cu o nouă tendință de scădere, cu alte 2…3 grade, în primele zile ale lunii decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în primele zile ale intervalului, dar mai ales pe 21 noiembrie când acestea se pot semnala pe arii mai extinse. Ulterior, precipitații la nivel local se vor semnala temporar după data de 26 noiembrie până la sfârșitul perioadei de prognoză, acestea urmând a fi mai frecvente în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie.

TRANSILVANIA
În primele trei zile de prognoză media temperaturilor diurne va fi de aproximativ 4 grade, în timp ce a celor nocturne se va situa între -3 și -1 grad. Pe 23 noiembrie însă, vremea se va încălzi ușor și ulterior acestei date nu vor mai fi variații termice semnificative, iar până la sfârșitul lunii se vor înregistra valori de 8…10 grade, ziua și 0…1 grad, noaptea. O tendință de ușoară scădere se va resimți abia în primele zile ale lunii decembrie, când valorile medii regionale diurne vor scădea cu 2…3 grade, iar cele nocturne se vor menține în jurul a 0 grade. Precipitații slabe cantitativ se vor consemna îndeosebi la începutul intervalului și aproape zilnic, în cea de a doua săptămână a prognozei, dar numai în jurul datei de 21 noiembrie acestea vor fi pe arii mai extinse și din nou în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie.

Citește și: METEO – Vine iarna! ANM a emis informare de ninsori și viscol

MARAMUREŞ
Temperaturile diurne la începutul primei săptămâni de prognoză vor fi, în medie, de 3…4 grade, apoi vor crește spre 9…10 grade în intervalul 22 – 26 noiembrie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de un regim termic mai constant, concretizat prin valori de 8…9 grade ziua, în scădere spre 6 grade la începutul lunii decembrie. Temperaturile nocturne vor fi de -3…-1 grad la începutul intervalului, iar apoi se vor încadra, în medie, între 1 și 3 grade. Vor fi precipitații până la jumătatea primei săptămâni de prognoză, iar ulterior probabilitatea pentru astfel de fenomene va crește după data de 26 noiembrie.

MOLDOVA
Până în data de 22 noiembrie, temperatura aerului va marca o scădere ușoară, dar valorile se vor menține apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie, Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 5…8 grade și a celor minime de -2…0 grade. Apoi vremea se va încălzi și între 23 și 26 noiembrie, valorile diurne vor oscila, în medie, între 7 și 10 grade, iar cele nocturne între 0 și 2 grade. Dupa data de 26 noiembrie, valorile termice vor fi din nou în ușoară scădere, dar variațiile pâna la sfârșitul intervalului de prognoza vor fi nesemnificative. Vor fi medii regionale ale maximelor de 7…8 grade și ale minimelor de 1…2 grade.Temporar vor fi precipitații slabe în primele zile de prognoză, iar până la sfârșitul primei săptămâni, condițiile de apariție a acestora vor fi reduse. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 26 noiembrie.

DOBROGEA
Temperaturile diurne la începutul primei săptămâni de prognoză vor fi, în medie, de 7…8 grade, apoi vor crește, iar în intervalul 23-26 noiembrie, media acestora va fi de 9…11 grade. A doua săptămână de prognoză va fi carcaterizată de un regim termic fără variații semnificative, iar valorile diurne vor fi, în medie, tot de 9…11 grade. Temperaturile nocturne vor fi de 2…4 grade la începutul intervalului, iar apoi se vor încadra, în medie, între 4 și 6 grade. Vor fi precipitații slabe în primele zile de prognoză, iar ulterior, probabilitatea pentru astfel de fenomene va crește după data de 27 noiembrie.

MUNTENIA
Valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei la începutul intervalului de anticipație și se vor înregistra medii ale maximelor în jurul a 8 grade și ale minimelor de -1…1 grad. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat și astfel, între 23 și 26 noiembrie valorile diurne vor fi, în medie, de 11…12 grade, iar cele nocturne de 1…2 grade. După data de 27 noiembrie regimul termic se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9….10 grade și a celor minime de 2…3 grade.
Vor fi precipitații slabe în primele zile ale intervalului și din nou, aproape zilnic, după data de
26 noiembrie.

OLTENIA
Temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel că, în medie, valorile diurne se vor situa în jurul a 8 grade, iar cele nocturne vor oscila de la -1 la 2 grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat și astfel, între 22 și 26 noiembrie vremea va deveni caldă, cu temperaturi diurne de 10…13 grade și nocturne de 1…3 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9….10 grade și a celor minime de 2…3 grade. Vor fi precipitații slabe, la începutul primei săptămâni, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere după data de 26 noiembrie.

LA MUNTE
La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi, în medie, de -4…-2 grade, iar cele nocturne în jurul a -8 grade. În intervalul 22-25 noiembrie va fi o creștere a temperaturii aerului până la medii ale maximelor de 4…5 grade și ale minimelor de -2…-1 grad. În cea de-a doua săptămână variațiile termice nu vor fi semnificative, media regională a valorilor diurne va fi de 2…4 grade, iar a celor nocturne de -3…-2 grade. Vor fi precipitații mai ales în primele zile ale intervalului și după data de 26 noiembrie.

Sursă foto: Pixabay

vremea - reginaelisabeta 150x150Citește și: IMAGINEA ZILEI – Nunta de platină pentru Regina Elisabeta!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.