Tradiții de Anul Nou în lume!

Anul Nou - Foc de artificii Hong Kong

Articol scris de Elisabeta Pancea. Tradiții de Anul Nou în lume. Romanii sunt superstițioși, dar nici cei din alte tari nu sunt departe. Fiecare țară are tradițiile sale când vine vorba de Anul Nou, mai mult sau mai puțin cunoscute. Italienii, spaniolii, grecii, fiecare în parte își fac trecerea dintre ani mai frumoasă prin superstițiile de care tine cont.

•În Italia, obiceiul este de a arunca pe geam obiectele vechi din casă pentru a alunga odată cu ele și gândurile rele. Străzile se împânzesc de obiecte de mobilier, haine și alte produse .

•În Spania, la miezul nopții se mănâncă o boabă de strugure pentru fiecare din cele 12 bătăi ale ceasului care anunță ora 12:00.

•Obiceiul spaniolilor este respectat si în Portugalia, însă fructele sunt smochine.

•În Grecia, accentul este pus foarte mult pe sărbătorirea Sfântului Vasile. Grecii mănâncă vasillopitta, în care se pune un ban de aur sau de argint. Cel ce va găsi bănuțul va fi cel cu noroc în anul următor.

•Olandezii sărbătoresc Anul Nou cu focuri de artificii, pentru a crea lumina și gălăgie.

•În Scoția se fac suluri acoperite cu smoală, la care li se dă drumul pe străzi. Se spune ca acestea aduna relele și curăța locul pentru lucrurile bu e care vin cu Anul Nou. Tot la scoțieni, bărbatul brunet care aduce un dar la trecerea dintre ani este considerat noroc.

•În China, în perioada 17-19 februarie se tine Anul Nou, odată cu Luna Nouă. În această perioadă se aprind artificii și lanterne pentru a speria spiritele rele ce umbla în întunericul nopții și a le alunga.

•În Japonia, Anul Nou se petrece alaturi de cei dragi. La miezul nopții, templele sunt asaltate de cei care asistă la cele 108 lovituri de bing și împart sake persoanelor.

Sursă foto: Imperator Travel

Anul Nou - 652x450 070053 vasc 150x150Citeste si: Tradiții românești la trecerea dintre ani

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.