Stau într-o cutie de chibrituri! Cum AMENAJEZI un apartament mic

apartament mic - 1457293713 54ff5674eb144 ghk 0714 tight squeeze 4 s2
Galerie Foto

Stau într-o cutie de chibrituri! Cum AMENAJEZI un apartament mic?  Este întrebare pe care o auzim cel mai des atunci când cineva se plânge că nu are un apartament spațios. Și pentru astfel de situații există însă o soluție.  De fiecare dată când ai de a face cu un spațiu mai puțin generos, felul în care sunt poziționate obiectele de mobilier este esențială. De asemenea compartimentare, accesorizare și culoare pereșilor este esențială. Pînă la soluții, vă întreb:  Care sunt avantajele unui spațiu mic? Eu văd așa lucrurile:

  • Faci mai repede curat
  • Te forțează să fii mai ordonat
  • Cumva, ai toate lucrurile în același loc
  • Îți dă o senzație de spațiu cu adevărat intim.

 

Și dacă tot nu ai bani să-ți schimbi locuința, hai să vedem ce se poate face pentru ca statul acolo să fie chiar experiență plăcută.

Alege mobilierul potrivit –  Din experiență reiese că atunci când spațiul este mic, cel mai bine ar fi să cauți pe cineva care să îți facă mobila în funcție de spațiu. Mobila la comandă are avantajele ei, chiar dacă poate să fie mai scumpă. Ai să fii surprins să vezi  câte poți face pentru colțurile nefolosite  până acum.

Imparte spațiul –  Cel mai adesea atunci când vrem să amenajăm o cameră, facem greșeala de a ne apuca dintr-un colț și pierdem din vedere tabloul complet. Ne alegem cu asimetrii, spații nefolosite și prea multe lucruri, obiecte de decor sau mobilier, în același loc. Asta ne va da mereu senzația de spațiu aglomerat, practic, cel mai enervant sentiment atunci când trebuie  să trăiești  în spații mici. Așa că îți dau un sfat, ia o foaie de hârtie și imaginează-ți întâi cum ai putea să fructifici spațiul. Abia după te apuci de treabă!

Alege albul –  Orice ar fi,  nu alege culorile închise. Să-ți spun cum arată o garsonireă de 20 de mp colorată total într-un gri închis? Curat mormânt! Spațiul părea mai mic decât era în realitate și atmosfera era apăsătoare din lipsă de lumină. Alege să dai voie luminii să creeze senzația de spațiu. Mizează pe alb ca și culoare a pereților, asta îți va da posibilitatea să mergi pe accente colorate,  de la mobilier la partea de decorare.

Folosește-te de pereți –  De fiecare dată când am în față un spațiu mic, am sentimentul că pereții sunt nedreptățiți. De cele mai multe ori ei ne enervează pentru că stau în calea noastră. De fapt, dacă ai gândi pereții ca linii de delimitare a spațiului, și așa prea mic, s-ar putea să ai altă perspectivă, mai optimistă.

Oglinda, oglinjoară –  Nu uita să cumperi și o oglindă mare, o poți reinventa pe post de tablou stilizat. Ea îți va face treaba și va da spațiului un pic de stil și mai ales iluzia unei camere mai mari.

 

GALERIE FOTO

Citeste si: Incearcă, fii artist la tine ACASĂ!

Sursa: housebeautiful.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.